13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum să redaţi strălucirea părului dumneavoastră

Cum să redaţi strălucirea părului dumneavoastră

Folosirea uscătorului de păr, a ondulatorului sau a plăcii şi vopsirea regulată vă pot distruge părul. Pentru a-şi recăpăta strălucirea, podoba capilară va avea nevoie de măşti, iar dumneavoastră va trebui să ţineţi cont de regulile de aur ale hair-styliştilor.

Vreţi să scăpaţi de aspectul neplăcut al părului degradat, aşa că va trebui să vă descotorosiţi de obiceiurile proaste. În primul rând trebuie să ştiţi că aerul fierbinte este inamicul principal al părului. El este responsabil de uscare, degradare şi ardere. Chiar dacă în perioada anotimpului rece nu puteţi renunţa la uscătorul de păr, încercaţi pe cât posibil să îl folosiţi la o temperatură mai joasă.
De asemenea, nu uitaţi să utilizaţi după fiecare spălare balsamul potrivit, el fiind cel care vă poate reda strălucirea şi sănătatea. „Simpla şamponare nu este suficientă, iar în unele cazuri poate fi chiar dăunătoare dacă nu alegeţi produsul potrivit. Unele şampoane conţin o cantitate foarte mare de detergenţi şi vă usucă părul, iar dacă din ritualul dumneavoastră lipseşte balsamul, podoaba capilară va fi distrusă“, precizează Ciulu Iulica, hair-stylist.
Balsamul va trebui însă completat cu măştile pentru întreţinerea luciului. De preferat sunt măştile profesioniste din cadrul saloanelor de frumuseţe, dar la fel de bine puteţi opta pentru cele din ulei de măsline şi albuş de ou, degresat apoi cu apă şi lămâie.
Acelaşi ajutor îl vor da părului şi produsele speciale, care trebuie aplicate înainte de folosirea plăcii, dacă apelaţi des la acest instrument.

Reguli de aur

Nu uitaţi că apa fierbinte nu face bine părului dumneavoastră. Dacă acesta este vopsit blond, cu atât mai puţin, dat fiind faptul că el a fost deja supus unor decolorări repetate.
Pentru a avea un păr sănătos puteţi fura din secretele saloanelor de coafură, folosind produse destinate profesioniştilor, chiar dacă sunt mai scumpe. „Şampoanele şi tratamentele profesionale conţin o doză mai mare de substanţe active, comparativ cu cele convenţionale, iar rezultatele sunt mult mai bune“, a declarat Ciulu Iulica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS