35.4 C
Craiova
sâmbătă, 5 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinPRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ ŞI FANTA

PRĂJITURĂ CU BRÂNZĂ ŞI FANTA

Blatul: 6 ouă, 100 ml ulei sau unt topit, 1 praf de copt, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 4 linguri de făină.

 

Gălbenuşurile şi zahărul se amestecă. Se adaugă făina, amestecată în prealabil cu cacaua şi praful de copt. La sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă unsă şi înfăinată.

Se coace la foc potrivit până se desprinde de tavă, apoi se lasă să se răcească.

Crema:

250 g brânză de vaci, 1 pachet unt (margarină), 150 g zahăr.

Untul şi zahărul se freacă până devin o spumă în care se încorporează brânza. Se întinde pe prăjitura răcită şi se dă la frigider.

Glazura:

1 l Fanta, 2 plicuri de budincă de vanilie, 4 linguri de zahăr.

Se prepară o budincă obişnuită, conform indicaţiilor de pe plic, înlocuind laptele cu Fanta.

Se lasă să se răcorească puţin, iar când este călduţă se adaugă peste cremă. Se dă iar la rece până se întăreşte glazura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS