17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Virusuri la cumpărături

Aparent inofensivul cărucior de cumpărături ascunde în realitate o grămadă de virusuri şi microbi, care depăşesc, din câte se pare, mizeria dintr-o toaletă publică. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns specialiştii americani de la Universitatea din Arizona, SUA, care au constatat că jumătate dintre coşurile de cumpărături sunt contaminate cu bacteria Escherichia coli. Pentru studiul pe acestă temă, cercetătorii au examinat la întâmplare 85 de cărucioare din patru state americane. În urma analizării rezultatelor, s-a stabilit că 72% dintre cărucioarele examinate erau periculoase pentru sănătate. În plus, atunci când 36 dintre acestea au fost testate pentru E.coli, s-a descoperit că în aproape jumătate dintre cazuri era prezentă această bacterie, una dintre cele mai agresive şi mai rezistente din lume. Bacteria E.coli poate provoca diaree, infecţii ale tractului urinar, boli respiratorii sau pneumonie. Profesorul Charles Gerba, care a coordonat studiul, recomandă chiar ca atunci când mergeţi la cumpărături să aveţi la dumneavoastră un dezinfectant pentru cărucior.
„Coşurile şi cărucioarele sunt mai murdare decât toaletele din supermarket. Dacă toaletele sunt dezinfectate frecvent, nimeni nu face acest lucru în cazul coşurilor sau cărucioarelor din supermarketuri“, a mai spus  Gerba.
În plus, nici sacoşele reutilizabile de supermarket nu sunt mai curate, bacteria E.coli fiind găsită şi în acestea. De asemenea, alt studiu realizat tot de cercetătorii din Arizona, în urmă cu trei ani, a demonstrat faptul că micuţii care sunt ţinuţi în căruciorul de supermarket au tendinţa să fie mai bolnăvicioşi decât ceilalţi copii,  ei putând dezvolta infecţii cauzate chiar şi de salmonella.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII