17 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Aspirina şi Ibuprofenul reduc riscul
de cancer la stomac

Aspirina sau alt antiinflamator din categoria Ibuprofenului ar putea reduce riscurile cancerului la stomac, potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de peste 300.000 de persoane şi publicat în British Journal of Cancer.
Persoanele care au luat cel puţin o pastilă de Aspirină în ultimele 12 luni au cu 36 la sută mai puţine riscuri să dezvolte cancer la stomac decât cele care nu au luat deloc. Cei care au luat un antiinflamator nesteroidian, cum ar fi Ibuprofenul, prezintă riscuri cu 32 la sută mai reduse. Cu cât dozele de Aspirină sau de Ibuprofen sunt mai mari, cu atât riscul scade, conform studiului realizat pe 311.115 persoane timp de şapte ani. Totuşi, nu este vorba despre protejarea cardiei, adică a orificiului superior prin care stomacul şi esofagul comunică, nici despre reducerea riscurilor de cancer esofagian. „Este interesant de precizat faptul că rezultatele noastre nu au arătat o reducere semnificativă a cancerului de cardie sau cel esofagian. Aşadar, este important să continuăm analizarea datelor care demonstrează contrariul“, a declarat Christian Abnet, de la Institutul Naţional de Cancer din Maryland, Statele Unite, care a condus studiul.
Lesley Walker, director al Departamentului de informare asupra cancerului din cadrul organizaţiei Cancer Research UK, a avertizat că este mult prea devreme să se recomande oamenilor să ia Aspirină pentru a preveni riscurile apariţiei cancerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS