29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024

Masa de duminica

Supa de rosii


Ingrediente: o lingura ulei, o lingura faina, un litru suc de rosii, 250 ml lapte, o lingurita busuioc uscat (sau o lingura busuioc proaspat, tocat), o lingurita oregano uscat (sau o lingura oregano proaspat, tocat) sare si piper.


Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul, se da focul incet si se adauga laptele. Se lasa la foc mic inca cinci minute. Se serveste cu cascaval ras sau cu o lingura cu iaurt sau smântâna.


Shaorma de casa


Ingrediente: un piept de pui, trei-patru cartofi, doi-trei castraveti murati, un gogosar murat, pâine libaneza, maioneza, smântâna sau iaurt, ketchup dulce, doi-trei catei mari de usturoi, cimbru, piper, sare.Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie „pai“ si se prajesc. Se pune pieptul de pui (dat cu putin piper, putin ulei si mult cimbru) pe gratarul bine incins. Intre timp, pâna se prajesc cartofii si pâna se rumeneste pieptul de pui, faceti sosul: se amesteca, intr-un castron, sase linguri maioneza cu doi-trei linguri smântâna sau iaurt si doi-trei catei de usturoi zdrobiti si putina sare (daca mai e nevoie). Taiati castravetii murati si gogosarul in feliute subtiri. Dupa ce pieptul de pui este gata, lasati-l cinci minute sa se raceasca si apoi sarati-l si taiati-l in feliute mici. Intr-o tigaie bine incinsa, sau chiar pe gratarul pe care ati fript pieptul de pui, se pune pâinea libaneza (desfacuta in doua) sa se incinga un minut. Dupa un minut sau doua, se scoate din tigaie (sau de pe gratar), se unge cu doua linguri de sos, se pun bucatele cât mai multe de carne de pui, peste carne se pun apoi cartofi prajiti (cât de multi vreti) deasupra adaugati ketchup, putin piper si la sfârsit feliutele de castraveti si gogosari murati. Se ruleaza ca o clatita si se serveste fierbinte sau mai putin fierbinte sau chiar rece.


Biscuiti cu alune


Ingrediente: zece cescute faina, un pachet margarina, doua linguri zahar pudra, 50 g alune sau nuci, zbrobite (nu foarte marunt), zahar pudra pentru presarat.Mod de preparare: Margarina se topeste in baie de aburi ( pe o farfurie asezata deasupra unei oale in care fierbe apa). Se amesteca faina cu zaharul si margarina topita. Se adauga alunele sau nucile si se face un aluat. Se iau bucatele cât o nuca, se modeleaza cu mâna in forma dorita si se aseaza in tava (sau pe hârtia de copt). Biscuitii se coc 30 de minute la 150 de grade. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS