10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024

Masa de duminica

Supa de ciuperci


Ingrediente: 200 g de ciuperci proaspete, 3-4 linguri de faina alba, 2-3 linguri de unt, 300 ml de lapte, 2 cepe tocate, o lingurita de praf de piper, 4 lingurite de smântâna, sare dupa gust. Mod de preparare: Intr-o oala cu apa se pune ceapa tocata si ciupercile. Se fierb inabusite, iar apoi se scurge apa. Se lasa la racit legumele fierte si apoi se introduc in robotul de bucatarie. Intr-o tigaie incinsa se pune untul si se prajeste faina pâna devine aurie. Se adauga laptele amestecând in continuu. Se lasa pe foc pâna când compozitia se ingroasa si devine o pasta de culoare alba. Se adauga piureul de ciuperci peste sosul de faina si se mai fierbe câteva minute. Se presara sarea, piperul si se amesteca bine. Se serveste fierbinte, ornata cu smântâna.


Salata de pui


Ingrediente:


250 g piept de pui la gratar, o cana de maioneza, 1/2 cana de telina tocata, un ou fiert tare, taiat rondele, 1/2 lingurita de piper, doua frunze de salata verde pentru fiecare portie, sare dupa gust.Mod de preparare:


Se amesteca toate ingredientele, cu exceptia frunzelor de salata si a pieptului de pui taiat cubulete si se pun la congelator câteva minute. Intr-o cupa de inghetata se asaza doua frunze de salata si in interiorul acestora se pun cubulete de piept de pui. Se adauga doua linguri din amestecul racit peste pui.


Se serveste rece.


Prajitura de lamâie


Ingrediente:


Pentru blat: 10 biscuti mari pisati, 2 linguri de unt topite.


Pentru compozitie: 200 g brânza de vaci, 1/2 cana de iaurt, 4 linguri de zahar, 1 lingurita de suc de lamâie, 1 lingurita de coaja de lamâie rasa, 5 picaturi de esenta de lamâie, 2 linguri de marmelada de portocale fara zahar (optional).


Mod de preparare:


Pentru blat se amesteca untul topit cu biscuitii si se asaza acest mix pe fundul unei tavi cu diametru mic. Se tine la frigider pâna se intareste untul.


Pentru compozitie se amesteca brânza de vaci in robotul de bucatarie pâna când devine fina si omogena, adaugând lapte cald daca este nevoie. Se combina cu celelalte ingrediente si se amesteca pâna se obtine o pasta omogena. Pentru crusta se pune intr-o tigaie marmelada cu o lingura de apa si se amesteca la foc mic. Se raceste usor. Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se tine la frigider pâna se intareste. Se taie si se serveste rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS