18.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeputaţii au adoptat tacit 16 iniţiative legislative

Deputaţii au adoptat tacit 16 iniţiative legislative

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, în această săptămână, nu mai puţin de 16 iniţiative legislative şi 15 propuneri de lege, informează www.realitatea.net. În şedinţa de luni, deputaţii au adoptat tacit 11 propuneri legislative, cea mai importantă fiind cea referitoare la ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Siriene privind cooperarea în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2010. Marţi deputaţii au adoptat încă cinci, printre acestea numărându-se eliminarea obligativităţii predării Istoriei şi Geografiei în limba maternă pentru minorităţile naţionale.

În condiţiile în care termenul de dezbatere şi vot final a fost depăşit, de Camera Deputaţilor au trecut tacit şi alte 15 propuneri, deputaţii hotărând, fără dezbateri, că ministrul Sănătăţii devine membru permanent al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Şi proiectul privind modificarea Legii audiovizualului, iniţiat de deputaţii PDL Raluca Turcan, Brânduşa Novac, Doiniţa Chircu şi Cezar Preda, a fost adoptat tacit de deputaţi, în forma iniţială şi fără a se ţine cont de amendamentele adoptate în Comisia de cultură.

Pe de altă parte, deputaţii au reuşit să adopte prin vot un proiect de lege prin care fostele cadrelor militare active îndepărtate abuziv din armată după 23 august 1944 vor primi reparaţii morale şi materiale. În schimb, deputaţii nu s-au exprimat prin vot asupra proiectului care prevede disponibilizări MAI, deşi acesta s-a aflat pe ordinea de zi a plenului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS