6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanul Daniel Dumitru a adus singurul aur pentru România la Europene

Craioveanul Daniel Dumitru a adus singurul aur pentru România la Europene

Campionul european Daniel Dumitru, alături de antrenorul său, Marcel Sîrba (stânga), şi de preşedintele AJ Box Dolj, Fănel Trandafir
Campionul european Daniel Dumitru, alături de antrenorul său, Marcel Sîrba (stânga), şi de preşedintele AJ Box Dolj, Fănel Trandafir

Craioveanul Daniel Dumitru se anunţă o mare speranţă a boxului românesc. Sportivul de 16 ani, antrenat de un fost participant la Jocurile Olimpice, Marcel Sîrba, a devenit marţi campion european la cadeţi, la categoria 76 kg. Campionatul European s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, iar Dumitru, legitimat la CSM Craiova, a cucerit titlul continental, după ce a învins în finală un rus, Valeriy Tadtaev, decizia arbitrilor fiind 4-1 pentru oltean.
În sferturile de finală, Daniel a beneficiat de retragerea adversarului, un ungur, iar în semifinală a învins un sportiv din Croaţia.
A fost singura medalie de aur cucerită de România la această competiţie, tricolorii reuşind să mai câştige la Vâlcea o medalie de argint şi cinci de bronz. Ionuţ Albert Potoceanu (105 kg) este vicecampion european la cadeţi, iar Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg), Marco Antonio Manea (44,5 kg), Andrei Musteţ (56 kg), Ştefan Panaitescu (80 kg) şi Dragoş Constantin Guzga (90 kg) au urcat pe treapta a treia a podiumului. Musteţ este legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu şi este antrenat de soţii Geică. Ruşii au dominat Campionatul European de cadeţi, cu 13 medalii de aur cucerite în cele 16 finale în care au participat.

Fănel Trandafir: O mare victorie a boxului românesc şi craiovean

Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box (AJB) Dolj, Fănel Trandafir, a asistat la meciul lui Daniel Dumitru şi l-a lăudat pe sportivul craiovean pentru performanţa obţinută. Conducătorul forului doljean a adăugat că noul campion european va fi premiat cu o sumă de bani de AJB Dolj.
„A fost o mare victorie a boxului românesc, iar bucuria mai mare este că un craiovean a scris din nou istorie pentru nobila artă. Daniel Dumitru este un băiat ambiţios, curajos. Meciul cu rusul din finală a fost foarte bine gândit din punct de vedere strategic, din colţul antrenorilor, şi îndrumat foarte bine de maestrul Sîrba. A lovit foarte clar, s-a deplasat bine în ring şi a câştigat detaşat. Toată sala l-a încurajat, au venit de la Craiova familia şi prieteni. Daniel o să fie recompensat de Asociaţia Judeţeană de Box Dolj. Vreau să mulţumesc CSM Craiova, club care i-a pus sportivului la dispoziţie tot ce a avut nevoie, dar şi municipalităţii, care a deschis o secţie de box la SCM şi astfel pugiliştii pot fi ajutaţi mai mult. Se va face şi acea sală de box şi sper ca până în toamnă să fie instalate acolo unu-două ringuri“, a spus ieri Trandafir, pentru GdS.
Performanţa lui Daniel Dumitru vine la doi ani după ce un alt elev al lui Marcel Sîrba, Florin Gabriel Dinu, a obţinut medalie de argint la Campionatul European pentru juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS