19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu: Este o bucurie de nedescris

Dan Pascu: Este o bucurie de nedescris

IMG_7868

Cucerirea titlului național a fost o premieră și pentru antrenorul Dan Pascu (foto). Tehnicianul a vorbit într-un interviu acordat GdS despre această performanță.
GdS: Felicitări! Ați luat lucrurile pas cu pas și ați câștigat titlul. Cum vă simțiți?
Dan Pascu: Pentru mine este o împlinire a activității de antrenor, este un titlu pe care mi-l doresc de când am terminat perioada de juniorat. Ca junior, am ieșit de patru ori campion, dar din păcate ca senior nu am reușit, nici ca jucător, nici ca antrenor. Am făcut-o acum și trăiesc o bucurie sufletească de nedescris, o satisfacție maximă. Este un lucru frumos ce mi se întâmplă.
GdS: Cum a fost drumul spre titlu?
D.P.: După un an greu, cu meciuri echilibrate, am reușit să câștigăm primul titlu din istoria voleiului masculin craiovean. Să nu uităm că am pierdut doar două meciuri în acest campionat, ambele cu Zalău, și dacă trag linie consider că am meritat acest titlu, după parcursul în campionat și, mai ales acum, după mobilizarea generală de care au dat băieții dovadă în finală.
GdS: După ce luni seara SCM-U Craiova a pierdut în decisiv meciul al treilea cum ați reușit să-i mobilizați pe jucători?
D.P.: Mi-au demonstrat încă o dată că sunt caractere puternice și au jucat la sută la sută din capacitate. Am reușit o victorie care ne-a adus titlul. Poate mulți ar fi vrut să jucăm meciul cinci acasă să câștigăm campionatul pe teren propriu, dar credeți-mă că este o satisfacție la fel de mare să câștigi pe terenul adversarei în condițiile în care atmosfera a fost incendiară.
GdS: Cum au sărbătorit băieții câștigarea campionatului?
D.P.: S-au bucurat din tot sufletul, în limitele sportivității, ținând cont că era în sala echipei adverse. Trebuie să spun că spectatorii de acolo au văzut setul patru în picioare, și-au susținut echipa. Noi am jucat într-o presiune fantastică și cu atât mai mare este meritul elevilor mei, că au făcut față atmosferei.
GdS: Sunteți propus pentru distincția de cetățean de onoare al Craiovei. Cum vă simțiți?
D.P.: A venit ca o surpriză pentru mine această nominalizare. Mă onorează și mă face să fiu mândru că sunt craiovean. Să nu uitați că eu am desfășurat activitatea numai în Craiova, cu excepția a doi ani, când am fost în străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS