27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi vrea victoria la Botoșani

Săndoi vrea victoria la Botoșani

Emil Săndoi şi Andrei Dumitraş îşi doresc să înceapă returul cu o victorie (Foto: Lucian Anghel)
Emil Săndoi şi Andrei Dumitraş îşi doresc să înceapă returul cu o victorie (Foto: Lucian Anghel)

Fotbalul din Liga I revine în prim-plan spre sfârșitul săptămânii, iar CS Universitatea Craiova, care a încheiat turul de campionat pe locul 7, cu 19 puncte, vrea să continue ascensiunea din ultimul timp și să intre în lumea bună a play-off-ului. Pentru trupa lui Emil Săndoi vine un meci important, în deplasare, cu FC Botoșani, confruntarea fiind programată mâine, de la ora 20.30. Gruparea moldavă este în suferință, însă are un nou antrenor, Cristi Pustai, care promite să o scoată din impas. În plus, CSU are de luat o revanșă în fața Botoșaniului, care sezonul trecut s-a impus în fața propriilor spectatori cu 2-0, dar a răsucit „cuțitul“ în rana Craiovei, care încerca să-și regăsească stabilitatea.

Sunt în continuare probleme de lot

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a vorbit ieri, în cadrul unei conferințe de presă, despre pregătirile făcute în pauza competițională datorată jocurilor României din preliminariile CE din 2016, atrăgându-i atenția selecționerului asupra potențialului jucătorilor olteni. „În primul rând, țin să felicit echipa națională pentru calificarea la Campionatul European. Consider că și noi avem câțiva jucători care pot ajunge la Euro. Mă refer la Bălgrădean, Vătăjelu, Mateiu și Ivan. Dar totul depinde pe ce poziție vom încheia campionatul, dar și de evoluțiile individuale ale băieților. În această perioadă am efectuat un ministagiu de pregătire la Govora, unde băieții s-au antrenat foarte bine. Duminică am disputat și un joc amical în care au fost implicați și jucători de la echipa a doua a clubului. În această săptămână am stabilit câte un antrenament pe zi, iar în această după-amiază (ieri – n.r.) vom pleca spre Buzău, pentru ca apoi să ne îndreptăm spre Botoșani. Probleme de lot încă mai avem: Izvoranu nu-și va reveni până în iarnă, Acka a fost operat la București și cred că va sta mai mult de șase săptămâni, iar Madson face antrenamente suplimentare pentru a se recupera din punct de vedere fizic. Iliev este la un potențial bun, dar în prezent nu are jocuri în picioare, de aceea nu cred că ar putea duce 90 de minute. Sincer, mi-aș fi dorit ca Zlatinski să fie integralist în primul meci, iar în cel de-al doilea joc al Bulgariei să fi intrat pe parcurs. Oricum e bine că vine fără accidentare de la meciurile internaționale“, a spus Săndoi.

„Vrem să ne întoarcem cu toate punctele“

Emil Săndoi a punctat că obiectivul echipei pentru jocul de la Botoșani, cea mai lungă deplasare a sezonului, este victoria. „Mergem la Botoșani cu gândul de a scoate maximum din această partidă, întâlnim un adversar care ne-a reprezentat în preliminariile europene, dar nu a mai avut un tur foarte bun de campionat. A fost și o schimbare de antrenori, care prezintă avantaje și dezavantaje. Poate fi un dezavantaj pentru noi faptul că orice schimbare pe banca tehnică poate produce un declic la echipă, dar totodată faptul că Pustai nu cunoaște în profunzime lotul este un avantaj. Noi venim după un parcurs bun pe care dorim să-l continuăm, ceea ce înseamnă că vrem să ne întoarcem cu toate punctele. Încercăm să facem tot ceea ce depinde de noi ca lucrurile să meargă bine. Avem un grup bun, de băieți inteligenți, pentru care, vă spun sincer, am toată admirația. Ne dorim foarte tare cele trei puncte în meciul de vineri, iar cu un joc al rezultatelor, derbiul cu Dinamo ne poate prinde pe locul 5. Băieții au un moral bun, sunt atașați unii de alții. De un an și o lună, de când sunt la club, formează o adevărată familie. Sunt fotbaliști cu caracter care se pregătesc ca o echipă din Germania. Sunt impresionat de atitudinea lor, de dorință, dăruire și sacrificiul de care dau dovadă. Am citit și eu statistica din care rezultă că suntem campioni ai finalurilor de meci. Mi-ar plăcea să fim cei mai buni și în startul partidelor, dar cel mai mult aș vrea să fim campioni la sfârșitul sezonului“, a declarat strategul craiovean.

Dumitraș: Să începem bine returul!

Prezent la întâlnirea cu mass-media, fundașul Andrei Dumitraș a afirmat că își dorește foarte mult o victorie a CS Universitatea la Botoșani și, dacă se poate, să-și treacă numele pe lista marcatorilor, așa cum a făcut-o în ultima partidă, cu CFR, de la Cluj. „Va fi un meci greu la Botoșani, dar ne dorim să începem bine acest retur. La fel ca în meciul cu CFR Cluj, indiferent pe ce post voi fi solicitat, voi încerca să ajut cât mai mult echipa. La Cluj mi-a ieșit. Sper ca și în continuare să joc cât mai bine și să ne întoarcem cu puncte de la Botoșani. Aș fi ipocrit să spun că nu vreau să joc la Euro, dar numai evoluțiile mele mă pot aduce la națională“, a subliniat Andrei Dumitraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS