22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNegrilă: Ne trebuie un trofeu

Negrilă: Ne trebuie un trofeu

_DSC0191 nwt

Nicolae Negrilă (foto), fost component al Craiovei Maxima, în prezent scouter la CS Universitatea Craiova, privește încrezător debutul echipei lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu în noua ediție a Ligii I, programat duminică, de la ora 18.30, pe „Extensiv“, cu FC Botoșani și crede că alb-albaștrii vor face un sezon foarte bun ce va fi încununat cu o clasare pe podium. „Negoro“ consideră că s-a muncit bine anul trecut la echipa mare și acum, că tot s-a omogenizat lotul, își dorește foarte mult cucerirea unui trofeu, fie el și cel al Cupei României sau Cupei Ligii.
GdS: Ce faceți, vă pregătiți de campionat?
Nicolae Negrilă: Să zicem că da. Abia aștept debutul noului sezon, dar până atunci mă lupt cu o durere de măsea, stau la pat și iau antibiotice.
GdS: Cum prefațați meciul cu FC Botoșani?
N.N.: Trebuie să începem cu dreptul! Îi prindem obosiți pentru că ei au meci mâine (astăzi – n.r.) în Liga Europa, joacă în deplasare, drumul e lung până în Georgia, escalele pe unde le-or face… O să-i înmoaie un pic. Părerea mea este că i-am prins bine de tot. Trebuie să dăm un gol mai mult ca ei și să luăm trei puncte. Recunosc că nu am văzut echipa noastră la lucru, dar o cunosc în mare măsură, pentru că nu lipsește decât Brandan și Frăsinescu. E cam aceeași formație, plus Popov și copilul ăla de la Câmpulung (Simon Mazarache – n.r.) și, din câte am înțeles de la colegii mei, s-au adaptat bine și repede. O să câștigăm, chiar dacă va fi și căldura un dușman. Fizic o să fim bine pregătiți, doar îl știți pe Cârțu cât este de exigent.
GdS: I-ați urmărit pe moldoveni în Liga Europa?
N.N.: Nu, dar am văzut că au făcut 1-1 acasă, în tur, și aștept să văd cum se descurcă în Georgia. Nu mă sperie de nici un fel FC Botoșani, deși are o echipă bună, disciplinată și bine organizată.

Are așteptări mari de la Curelea, Ivan și Herghelegiu

GdS: Vă așteptați la transferuri de jucători cu nume sonore?
N.N.: Am crezut că mai transferă măcar un mijlocaș, care să știe cu mingea, să dea tonul în atac. Îl dau exemplu pe NDoye, care are 37 de ani, sau Teixeira, de 36, ceva de genul ăsta ne-ar fi prins bine, dar mult mai tineri. Și ne-ar mai trebui un atacant puternic, care să dea la poartă din orice poziție, să fie de gura porții. În Liga a II-a ne-a ajutat mult Costin Curelea. Mi-a plăcut foarte mult. Să sperăm că și-a revenit după întreruperea aia și este atacantul care ne trebuie. Am așteptări mari și de la Ivan anul acesta, la fel de la Herghelegiu. Le-a venit rândul să arate ce știu, să demonstreze că merită să joace.
GdS: Conducerea și staff-ul tehnic al clubului au spus că se va miza mai mult pe tinerii de la echipa a doua. Credeți că vor face față?
N.N.: Trebuie să li se dea și lor o șansă. Liga a III-a începe mai târziu, iar băieții ăia născuți în 1996 și 1997 trebuie să joace alături de cei care nu sunt în lotul de 18 la echipa mare la „satelit“. Ei s-au pregătit cu prima echipă, unii au mai și jucat în Liga I, dar trebuie să ajute „satelitul“ în primul rând, că de asta am dorit să promovăm în Liga a III-a, ca juniorii să joace într-o competiție mai tare. În schimb, atunci când sunt solicitați de Sorin Cârțu și Emil Săndoi trebuie să dea randament bun la prima echipă.
GdS: Se poate merge cu bine pe cele trei fronturi: echipa mare, satelit, centrul de copii și juniori?
N.N.: Sunt convins că da, mai ales dacă se rezolvă problema terenurilor de antrenament. Până acum a fost o perioadă de recunoaștere, ca să-i zic așa, dar anul ăsta trebuie să avem așteptări mari de la seniorii și juniorii noștri. Centrul de copii s-a pus la punct, se fac selecții bune, nu se mai ține cont că e băiatul lui X sau Y. Este un mare plus venirea lui Silviu Bogdan la conducere, se pricepe. A venit și cu câțiva copii buni de la școala lui de fotbal, a adus și din țară, deci avem ce ne trebuie, iar anul ăsta putem să câștigăm un trofeu la juniori. Trebuie să avem și răbdare, dar, mai ales, atenție la tot ceea ce construim. În paralel trebuie să ne axăm pe echipa mare, pentru că acolo e baza.

„Ar trebui să prindem podiumul“

GdS: Care este marele nostru atu pentru noul sezon?
N.N.: Omogenitatea. Băieții joacă de un an împreună și s-au îmbunătățit mult relațiile de joc. Va fi altceva, o să vedeți.
GdS: Ce părere aveți despre noul sistem competițional, cu 14 echipe, cu play-off și play-out?
N.N.: Sincer, nu știu ce să zic despre treaba asta cu play-off și play-out. Poate o fi mai puternic campionatul, nu știu, dar eu l-aș fi lăsat cum era sau îl făceam cu 16 echipe. Trebuie să recunoaștem că avem un fotbal slab. Ce echipe bune mai sunt? Steaua, noi și Târgu Mureș dacă nu intervenea problema cu blocarea conturilor și să înceapă să-i plece jucătorii. Dinamo are numai copii, Pandurii a schimbat mulți jucători și e lipsă de omogenitate… Nu-mi fac probleme. La lotul pe care îl avem noi, intrăm în play-off liniștit.
GdS: Putem termina pe podium?
N.N.: Cred că da. Ar trebui să prindem podiumul, e bine și pentru suporteri, și pentru club, pentru că se încasează bani frumoși. Cu cât urci în clasament, cu atât iei bani mai mulți din drepturile tv și îți poți face un buget frumos dacă prinzi și grupele Ligii Europa și faci ceva puncte. Dar e mult de muncă până acolo și să nu uităm un lucru esențial: echipa nu are unde să se antreneze. Problema asta este și la grupele de copii și juniori și la echipa a doua și ne doare rău. Sezonul trecut am jucat finalele la juniori B și C, deci se lucrează bine la centrul de copii și juniori și mă bucur pentru treaba asta, pentru că trebuie să promovăm tineretul în curând. Avem prea mulți străini de valoare îndoielnică în România și de asta am avut și rezultatele slabe din ultimul timp cu naționala, pentru că i-au blocat pe copiii noștri. Trebuie să rezolvăm cumva problema terenurilor dacă vrem să progresăm.
GdS: Cupa României sau Cupa Ligii ar putea fi obiective realizabile?
N.N.: Da. Dacă la câștigarea campionatului sunt mici rezerve, la Cupa României și Cupa Ligii avem șanse mari. Ne trebuie neapărat un trofeu. Bine ar fi să-l câștigăm anul ăsta, dacă nu în următorul, ca să punem punct secetei și astfel să redevenim o forță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS