17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBilanţ pozitiv pentru cluburile craiovene

Bilanţ pozitiv pentru cluburile craiovene

Sorin Manda (CSM Craiova), Pavel Badea (CS Universitatea Craiova) şi Geri Mitroi (LPS „Petrache Trişcu“) sunt trei directori mulţumiţi de rezultatele obţinute de sportivii craioveni
Sorin Manda (CSM Craiova), Pavel Badea (CS Universitatea Craiova) şi Geri Mitroi (LPS „Petrache Trişcu“) sunt trei directori mulţumiţi de rezultatele obţinute de sportivii craioveni

La final de an, conducătorii celor mai importante cluburi craiovene de sporturi individuale au tras concluzii și au vorbit despre așteptările lor în 2015.

Și în anul 2014, sportivii craioveni s-au întors încărcați de medalii, câteva sute, de la competițiile naționale, fie că vorbim
despre cei legitimați la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, CSM Craiova sau CS Universitatea Craiova.
Geri Mitroi, directorul LPS „Petrache Trișcu“, se laudă cu cele 239 de medalii obținute de sportivii acestei instituții de învățământ cu profil sportiv. Despre rezultate, acesta a spus că sunt mai mult decât mulțumitoare.
„A fost un an bun, iar cea mai importantă performanță a fost medalia de bronz cucerită de luptătoarea Ștefania Priceputu la Campionatul European, rezultat care i-a oferit distincția de sportivul anului în gala organizată de ISJ Dolj luna aceasta“, a spus Geri Mitroi, care, la rândul său, în calitate de antrenor de karate, a fost desemnat antrenorul anului în cadrul aceleiași festivităţi de premiere.

Medaliile internaționale aduc și bani sportivilor

Și cum recompensele financiare pentru sportivi anul acesta au venit numai dacă au obținut rezultate bune și la competiții internaționale, directorul de la „Trișcu“ le dorește ca în 2015 să obțină cât mai multe medalii la concursuri de anvergură, cum ar fi Campionatul European sau Campionatul Mondial.
Dacă în anii trecuți aproape 100 de elevi sportivi de la LPS „Petrache Trișcu“ beneficiau de un cantonament montan la Herculane, în luna ianuarie, oferit de consiliul județean, din 2015 nu va mai fi posibil, deoarece legislația nu mai permite.

Marian Oprea și Ioana Roșca, performerii de la CSM Craiova

Sorin Manda, directorul CSM Craiova, a făcut bilanțul medaliilor pe 2014. În vistieria clubului situat pe strada Știrbei Vodă au intrat 108 medalii (39 de aur, 30 de argint, 39 de bronz), obținute de sportivii de la nouă secții. Șapte dintre medalii (patru de aur și trei de argint) au fost obținute la competiții internaționale. Singura disciplină sportivă la care nu s-au obţinut rezultate a fost cea de echitaţie, unde „performanţa“ a constat în reafilierea la federaţia naţională şi reluarea activităţii competiţionale.
Cea mai prolifică secţie a fost cea de atletism, care a strâns în total 56 de medalii, următoarea în clasament fiind secţia de şah cu 23 de medalii, iar pe locul trei s-a clasat secţia de box, cu 13 medalii acumulate.
„Anul 2014 a fost un an foarte bun pentru CSM Craiova, un an în care din punctul meu de vedere ne-am atins obiectivele pe care ni
le-am impus. Am legitimat mai mulți sportivi, iar rezultatele au crescut. Am depășit pragul de 100 de medalii la Campionatele Naționale, acolo unde concurența este intensă. Dacă punem în calcul şi medaliile obţinute la Cupele României sau alte competiţii naţionale, totalul se «îngraşă» destul de mult, ca să glumim puţin“, a comentat Sorin Manda.
Cele mai importante reușite pentru CSM Craiova au fost clasarea sportivilor Marian Oprea (atletism) și Ioana Roșca (tenis de câmp) în fruntea Galei Sportului Doljean, organizată luna aceasta de DJST Dolj.
„Marian Oprea a avut cele mai bune rezultate din rândul sportivilor legitimaţi la cluburile craiovene. Mai avem o superperformanţă anul acesta şi la tenis de câmp, prin Ioana Roşca. Aceasta a adus pentru prima dată în Bănie un trofeu de la cea mai importantă competiţie de tenis la nivel mondial jucată pe zgură. Câştigarea titlului de dublu junioare de la Roland Garros a însemnat o gură mare de oxigen pentru tenisul de câmp craiovean“, a adăugat conducătorul CSM Craiova.
Pentru 2015, Sorin Manda își dorește să legitimeze alți sportivi valoroși la CSM Craiova și va continua să organizeze competiții naționale (Atletism – Campionatul Național de cros – juniori și Campionatul Național de semimaraton) şi una internațională, Balcaniada de judo – juniori.

CS Universitatea are șapte medalii la Europene

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, consideră că 2014 a fost un an deosebit de bun pentru clubul pe care îl conduce. CS Universitatea a obținut 120 de medalii la competiții naționale oficiale și 127 la alte competiții naționale (Cupa României și alte cupe).
Pe plan internațional, CS Universitatea are șapte medalii la competiții oficiale, cum este Campionatul European, și alte 202 la alte competiții internaționale. „A fost un an deosebit prin prisma rezultatelor mai multor secții. Cele două gale ale sportului au scos în evidență rezultatele noastre. Peste 75 la sută din premii au fost obținute de sportivi de la CSU, în condițiile în care nu avem nici unul cu dublă legitimare la seniori. Sunt doar sportivi care reprezintă Craiova. Ca performanțe amintesc medalia de bronz obținută de Bodișteanu la Europenele de lupte libere, rezultatele atletelor Doagă, Achim și Ene, ale spadasinilor Raluca Sbârcea și Mitrică. Nu îi pot omite pe sportivii de la karate. Pentru 2015 ne dorim în primul rând sănătate și să ne ridicăm cel puțin la înălțimea performanțelor din acest an. Suntem un club care de 66 de ani reprezintă Craiova cu cinste“, a menționat Pavel Badea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS