17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNa Li, următoarea adversară a Soranei Cîrstea

Na Li, următoarea adversară a Soranei Cîrstea

Sorana Cîrstea (foto),  singura reprezentantă a României la simplu în primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, s-a calificat ieri în turul aI treilea, după ce a învins-o, la Melbourne, pe Krystina Pliskova (Cehia), în trei seturi, cu 1-6, 6-3, 6-2.
Românca (nr. 27 WTA) a avut un debut mai greoi şi a pierdut clar primul set (1-6), dar apoi şi-a revenit şi s-a impus după o oră şi 32 de minute de joc. Sorana va juca în turul trei (16-imi de finală) cu chinezoaica Na Li (nr. 6 WTA), victorioasă cu 6-2, 7-5 în disputa cu Olga Govorţova (Belarus). Na Li şi Sorana Cîrstea s-au întâlnit de patru ori în circuit, iar trei meciuri au fost în turnee de Mare Şlem. Singura victorie a reprezentantei României a fost obţinută în 2012, pe iarba de la Wimbledon.
Pentru Cîrstea, calificarea în turul trei reprezintă egalarea celei mai bune performanţe la Australian Open, unde, în 2012, de asemenea, ajungea în această fază a competiţiei.
Sorana Cîrstea şi-a asigurat 160 de puncte WTA şi 71.000 de dolari australieni (aproape 75.000 de dolari). Tot ieri, Irina Begu a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 4), cu 6-3, 6-3, în turul doi.  De asemenea, perechea formată din românca Simona Halep şi olandeza Arantxa Rus a fost întrecută cu 4-6, 6-2, 7-6 (2) de cuplul Melinda Czink (Ungaria) / Bojana Jovanovski (Serbia), în primul tur la dublu feminin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS