17 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPetre Grigoraş şi-a reziliat contractul cu Pandurii

Petre Grigoraş şi-a reziliat contractul cu Pandurii

Antrenorul Petre Grigoraş a preferat să plece de la Pandurii decât să lucreze cu Stojan Vranjes

A fost o iarnă zbuciumată la Pandurii Târgu Jiu, deşi formaţia olteană a reuşit o clasare nesperată la finele turului de campionat, cea mai bună din istoria clubului. Ieri însă, cu o zi înainte de reunirea lotului, site-ul oficial al grupării gorjene a anunţat că Petre Grigoraş nu va mai continua la Târgu Jiu. „Conducerea clubului anunţă că antrenorul Petre Grigoraş a reziliat pe cale amiabilă contractul cu Pandurii Târgu Jiu“, se arată în comunicatul oltenilor.
Deşi nu a recunoscut, motivul despărţirii este că tehnicianul de 48 de ani nu a fost dispus să-l antreneze pe bosniacul Stojan Vranjes, revenit la echipă după împrumutul la CFR Cluj, jucător cu care a fost în conflict înainte de plecarea acestuia în Gruia.
„Sunt mândru de ce am realizat aici. Sper ca echipa să îşi îndeplinească obiectivul, să joace într-o cupă europeană, iar eu să fiu invitat la festivitatea de premiere. O să mai rămân câteva zile la Târgu Jiu, mâine (astăzi – n.r.) mă întâlnesc cu băieţii, să ne luăm «la revedere». Un lucru e cert: Pandurii nu va rămâne fără antrenor, sunt convins că domnul preşedinte va alege bine şi vor fi în continuare rezultate. Am considerat că pentru binele echipei soluţia cea bună e să ne despărţim. Din punct de vedere profesional, nu m-am gândit la altă echipă. O să vedem ce va fi: voi antrena din nou peste o săptămână, o lună sau cinci luni“, a spus tehnicianul, conform Prosport. „Nu mi-a fost frică de obiectiv, eu am adus echipa aici. Am încredere în băieţi şi nu acesta a fost motivul pentru care am decis să plec de la Târgu Jiu“, a completat Petre Grigoraş.
„Abia am aflat de această plecare. Vă daţi seama, cu toţii ne doream să rămână, am plecat la un drum împreună. Mâine (astăzi – n.r.) era reunirea, nici nu ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva, abia aşteptam să ne vedem. Nu pot să comentez mai multe pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat cu exactitate. Oricum, nici unul dintre jucători nu poate să fie fericit că s-a ajuns aici. Dumnealui ştia să ne motiveze la fiecare meci, ştia cum să ne vorbească“, a spus mijlocaşul Alexandru Maxim, la GSP TV.

Condescu: Nu am
ce să-i reproşez

Preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a afirmat că nu are ce să-i reproşeze antrenorului Petre Grigoraş şi că nu ştie momentan cu cine îl va înlocui. „Am avut un obiectiv clar, dar nu obiectivul l-a speriat pe Grigoraş. Şi noul antrenor va avea acelaşi obiectiv, locurile 1-3. Eu n-am nimic să-i reproşez lui Grigoraş, dacă aveam ceva să-i spun, îi ziceam la această întâlnire. Şi n-am ce să-i reproşez când colaborarea noastră a fost foarte bună. S-a hotărât înainte de meciul cu Brașov sau după meciul cu Brașov – așa a zis – că cel mai bine e să facă o schimbare. A așteptat să se încheie și cele două etape din returul de campionat. Am stat, am analizat ce avem de făcut, iar acum a luat această hotărâre. N-ai ce să faci, dacă vrea să plece. Dacă îl sechestram, ajungeam la altceva“, a declarat Marin Condescu, la Digi Sport.
Cele mai vehiculate nume pentre înlocuirea lui Grigoraş pe banca tehnică a Pandurilor sunt cele ale lui Gigi Mulţescu şi Ioan Andone.
Petre Grigoraş a fost antrenor la Pandurii doi ani şi patru luni, 83 fiind numărul de meciuri jucate de gorjeni cu „Grig“ pe bancă.
În vârstă de 48 de ani, Petre Grigoraş a pregătit de-a lungul timpului echipele Farul Constanţa, FC Oneşti, Petrolul Moineşti, Oţelul Galaţi, Poli Iaşi şi Pandurii Târgu Jiu.
Altfel, Alin Buleică (21 de ani), fostul fundaş al CS Turnu Severin, a semnat un contract pe patru ani şi jumătate cu Pandurii, el ajungând la Târgu Jiu din postura de jucător liber de contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS