22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii promit spectacol

Craiovenii promit spectacol

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova joacă astăzi (ora 20.00) la Sala Polivalentă, în compania echipei Gaz Metan Mediaş. Elevii lui Andelko Mandic au pregătit multe surprize pentru spectatori şi vor să încheie anul cu o victorie, care ar fi prima în faţa echipei ardelene.

Componenţii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova îşi doresc de la Moş Crăciun o clasare pe podiumul Ligii Naţionale. Şi dorinţa lor poate fi împlinită chiar astăzi dacă înving Gaz Metan Mediaş, în ultimul meci din 2012. Partida se va desfăşura în Sala Polivalentă, de la ora 20.00, dar organizatorii au pregătit pentru spectatori numeroase surprize, printre care şi un Moş Crăciun în alb-albastru, în persoana jucătorului Ionuţ Drăguşin, care măsoară 2,21 metri. Programul manifestărilor va cuprinde momente artistice, susţinute de trupa No Limit, pentru care Crăciuniţe de la echipele de volei, baschet şi handbal ale clubului craiovean, vor strânge bani de la spectatori.
Moş Drăguşin, ajutat de colegii săi, va împărţi plase cu dulciuri la 300 de copii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar „Beethoven“, Şcoala Specială „Sfântul Mina“ şi Şcoala Specială „Sfântul Vasile. Cadourile sunt oferite de organizatorii evenimentului caritabil: SCM Craiova, Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj, Primăria Craiova, RAADPFL şi CSU Craiova, alături de câţiva sponsori.
Revenind la meci, jucătorii craioveni au un moral excelent după ce etapa trecută au învins campioana de acum două sezoane, „U“ Mobitelco Cluj, chiar în sala „Horia Demian“, scor 86-77, în timp ce medieşenii, conduşi de pe margine de Marcel Ţenter, fost tehnician al echipei din Cluj, au pierdut runda trecută pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti, scor 68-75.

Mediaş merge
mai departe în FIBA Eurochallenge

Avem campionat echilibrat, nebun, în care oricine poate câştiga un meci. Pe hârtie, Craiova porneşte favorită diseară, fiind pe locul trei, cu 22 de puncte, la fel ca echipa de pe locul doi, BC Mureş, şi la cinci puncte în spatele liderului CSM Oradea. Gaz Metan Mediaş se află pe locul opt în Liga Naţională, cu 20 de puncte, dar mult mai important este prima echipă din România care a reuşit să treacă de prima fază a grupelor a FIBA Eurochallenge (singura întrecere continentală la care au acces cluburile din ţara noastră). Medieşenii vor juca în faza a doua a competiţiei organizate sub egida FIBA Europe, începând cu luna ianuarie a anului viitor, cu următorii adversari: Pynar Karsiyaka (Turcia), BK Ventspils (Letonia) şi Joensuun Kataja (Finlanda).
Dacă etapa trecută oltenii au învins în premieră pe „U“ Mobitelco Cluj, dacă vor trece de Mediaş astăzi, ar fi primul succes all-time în faţa ardelenilor, care au câştigat toate cele opt meciuri precedente. „Urmează un nou meci tare pentru noi, după cele cu Timişoara, Ploieşti, Cluj şi, dacă jucăm cu aceeaşi determinare ca până acum, vom obţine un rezultat bun“, a declarat, citat de Totalbaschet, Travis Bureau, jucătorul Craiovei, care a fost desemnat MVP-ul etapei trecute.

Bureau a învins Steaua în liga secundă

Americanul, alături de alţi doi colegi ai săi, Cătălin Petrişor şi Cristian Corneanu, au contribuit la victoria obţinută sâmbătă, pe teren propriu, de echipa a doua a clubului SCM-U Craiova, în faţa formaţiei Steaua Bucureşti, scor 71 – 69. Bureau a marcat 32 din punctele echipei care evoluează în Liga 1 (divizia secundă) şi care şi-a luat revanşa în faţa steliştilor, care în partida tur se impuseseră la o diferenţă mare de scor, 131-25. A fost primul succes obţinut de SCM-U 2 Craiova în campionat, din cele şase partide disputate.

Să „ningă“ cu pluşuri!

Pentru că se apropie Crăciunul, clubul SCM-U Craiova organizează încă o acţiune caritabilă ce îi implică pe spectatori. 4.000 de oameni sunt rugaţi să vină de acasă cu câte o jucărie de pluş, pe care la final le vor arunca pe parchetul sălii. Beneficiari sunt, potrivit organizatorilor, „copiii fără copilărie“ de la centrele de plasament. Asemenea acţiuni sunt populare în Occident şi în SUA, dar au fost puse în practică şi în România. De altfel şi la alte partide din această ultimă rundă a anului vor avea loc acţiuni de strângere de jucării de pluş pentru copiii fără copilărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS