22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPorcul SCM-U, primă pentru voleibaliştii craioveni

Porcul SCM-U, primă pentru voleibaliştii craioveni

Echipele de volei de la clubul municipalităţii craiovene (SCM) au participat ieri la tăierea porcului, pe care l-au „tatuat“ chiar cu numele clubului. Lăutarii au întreţinut atmosfera, mai ales că băieţii lui Dan Pascu au avut de sărbătorit clasarea pe un nesperat loc doi la finalul turului de campionat.

Pentru prima dată în istoria clubului SCM Craiova, componenţii echipelor de volei (masculin şi feminin) au participat la tradiţionalul obicei din preajma Crăciunului – tăierea porcului. Ideea i-a aparţinut managerului secţiei de volei, antrenorul Dan Pascu, iar, la ora 10.00, jucătorii celor două formaţii au mers într-o comună din vecinătatea Craiovei, Gherceşti, unde un porc de 150 de kilograme a fost sacrificat.
Cu dezlegare de la cei doi antrenori, Mircea Dudaş şi Dan Pascu, voleibaliştii au gustat o ţuică fiartă, iar câţiva dintre ei chiar au pus mâna pe arzător şi au pârlit porcul pentru a ieşi un şorici fraged. După apariţia unor lăutari autohtoni, sportivii şi antrenorii au încins hore şi sârbe, pentru a nu simţi gerul pătrunzător.
Pomana porcului a venit pentru voleibalişti ca un premiu la final de tur de campionat. Băieţii au câştigat sâmbătă un punct mare la Constanţa, pe terenul liderului Tomis, după ce au cedat în decisiv, scor 3-2 (25-19, 25-12, 25-27, 19-25, 15-10). Finalul primei părţi a campionatului îi prinde pe Adrian Briscan şi colegii săi pe un loc doi istoric, cu 21 de puncte, la două puncte în spatele echipei de pe prima poziţie, Tomis Constanţa. Fetele au câştigat, tot sâmbătă, ultima partidă din 2012, acasă, cu „U“ Cluj, scor 3-0 (26-24, 25-14, 25-22).

„Jucătorii s-au simţit bine“

„Din aproape în aproape, a încolţit ideea cu pomana porcului, pe care am dezvoltat-o. Am considerat că este un moment deosebit să facem genul acesta de acţiune, pentru că suntem în preajma Sărbătorilor, toată lumea se gândeşte la lucruri bune, la urări de bine. Este o treabă extraordinară, care face bine din toate punctele de vedere, psihic, al relaţiilor dintre cele două echipe, dintre jucători. Chiar dacă voleibaliştii au ajuns acasă de la Constanţa duminică dimineaţă, la ora 4.00, toată lumea s-a simţit bine şi acesta a fost şi obiectivul“, a declarat Dan Pascu, cel care i-a reunit pe sportivi la tăierea porcului.

Mulţumiţi de punctul adus de pe terenul liderului

Revenind la meciul de la Constanţa, tehnicianul baschetbaliştilor de la SCM-U Craiova spune că punctul obţinut în faţa liderului este foarte important: „Am avut un meci considerat derbi al campionatului prin prisma locurilor ocupate şi de Constanţa, şi de noi. Trebuie să fiu cinstit şi să recunosc că primele două seturi nu au fost de nivelul unui derbi, dar în următoarele două seturi am început să citim tactica adversarului, am reuşit să ne luăm măsurile care trebuie, ne-am organizat mai bine, am echilibrat jocul, am dus meciul în 2-2. Din păcate, am pierdut cu 3-2 pe un fond de valoare mai bun al celor din Constanţa, o echipă plină de străini valoroşi. Per total, consider că este un rezultat bun. Un punct câştigat la Constanţa nu este la îndemâna oricui. Încheiem un retur foarte bun, în care, în final, ocupăm locul doi, ceea ce nu s-a mai întâmplat la această echipă de cel puţin 20 de ani. E un lucru care ne onorează, dar ne şi obligă, şi sper să fim foarte atenţi în returul campionatului“.
Antrenorul SCM-U a adăugat că elevii săi nu vor avea vacanţă, ci câteva zile libere de Crăciun şi Revelion: „Este exclusă vacanţa. De luni intrăm în pregătire, de Crăciun vom avea trei zile libere, după care reluăm pregătirea, apoi iar trei zile libere de Revelion, în condiţiile în care prima partidă oficială va fi pe 12 ianuarie“.
Mircea Dudaş, antrenorul fetelor, care încheie turul pe locul şase, cu 18 puncte acumulate, a spus că se poate declara mulţumit de rezultatele de până acum: „După un start de sezon mai anevoios, uşor-uşor am început să jucăm mai bine şi să obţinem rezultate. Sper ca în retur să creştem în valoare, omogenitate, şi să obţinem rezultatele aşteptate“.
Jucătoarea argentiniană Aylin Pereyra a avut parte de două premiere la Craiova: prima dată când a văzut zăpadă şi prima dată când a asistat la sacrificarea porcului, şi a părut impresionată de obiceiurile din ţara noastră.

Rezultatele de sâmbătă

Volei (m): Tomis Constanţa – SCM-U Craiova 3-2
SCM-U: Laurenţiu Vânătoru, Mihai Dumitrache, Nicuşor Ghionea, Teodor Milotin, Bogdan Bratosin, Ştefan Romanescu şi Vladimir Jovic (libero). Au mai evoluat: Ştefan Someşan, Ciprian Teleleu, Adrian Briscan şi Filip Todor. Antrenori: Dănuţ Pascu şi Claudiu Mitru.
 
Volei (f): SCM-U Craiova – „U“ Cluj 3-0
SCM-U: Ramona Postea, Andriana Bobi, Adriana Vâlcu, Alexandra Badea, Sorina Buz, Andreea Smultea – Ioana Pristavu. Au mai jucat: Aline Galan Dos Santos, Ana Maria Udubaşa, Aylin Pereyra, Andreea Matei, Mihaela Ilina. Antrenori: Mircea Dudaş şi Alexandru Cozma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS