19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIftimoaie i-a cucerit pe craioveni

Iftimoaie i-a cucerit pe craioveni

Veteranul K1, Ionuţ Iftimoaie (34 de ani), a înfierbântat publicul craiovean prezent sâmbătă la inaugurarea Sălii Polivalente, în cadrul galei Superkombat Final Elimination. Revenit în ring după o pauză de un an, special să lupte în faţa oltenilor, Iftimoaie a obţinut o victorie spectaculoasă în faţa americanului James „The Beast“ Wilson.

Primul eveniment găzduit de Sala Polivalentă din Craiova, după o pauză de 18 ani, gala K1 Superkombat Final Elimination, a fost urmărit sâmbătă seară de 4.000 de spectatori, repartizaţi fie în cele două tribune, fie în jurul ringului. După ce a admirat noua sală, iubitorii sporturilor de contact sau cei care au venit de curiozitate au „savurat“ fiecare din cele nouă meciuri programate în cadrul evenimentului transmis în direct în 75 de ţări de pe patru continente. Cu excepţia uriaşului luptător craiovean Radu Spinghel, stabilit de multă vreme în SUA, toţi luptătorii români care au urcat în ring au obţinut victorii. Doi dintre ei, Sebastian Ciobanu şi Benjamin Adegbuyi, s-au calificat în marea finală Superkombat programată pe 22 decembrie. Benny Adegbuyi l-a făcut KO pe ucraineanul Sergei Lascenko, acesta din urmă având însă scuza că s-a prezentat la Craiova oarecum nepregătit, el înlocuindu-l în ultimul moment pe bielorusul Alexey Ignashov, accidentat, care a fost doar spectator. Susţinut de public, Ciobanu, cel care-şi spune „Fiul lui Dracula“, l-a învins la puncte pe Roman Kleibl (Cehia).

Iftimoaie şi adversarul său au căzut din ring

Meciul care a înfierbântat sâmbătă cel mai tare publicul craiovean a fost cel dintre Ionuţ Iftimoaie, revenit în ring după un an de pauză, şi „Bestia“ James Wilson (SUA). Iftimoaie, care a ajuns la 34 de ani, a luptat admirabil, nelăsând nici un moment senzaţia că vine după un an de inactivitate. Lupta a fost încrâncenată, iar sportivul născut în Comăneşti, Bacău, şi adversarul său chiar au căzut din ring, pe partea unde se afla primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, dar din fericire nimeni nu a fost accidentat. Iftimoaie, care i-a învins în cariera sa pe Petar Majstorovic, Freddy Kemayo şi Sergei Gur, s-a impus prin decizie, în uralele publicului. El a câştigat şi titlul neoficial de popularitate, după ce şi-a aruncat mănuşile în public şi s-a fotografiat cu oricine i-a cerut. „Am cerut în mod deosebit să lupt în faţa oltenilor şi nu regret. A fost un public superb la Craiova! Vreau să le mulţumesc pentru susţinere. Vin după trei săptămâni de cantonament şi a fost foarte greu pentru mine să revin, dar mă bucur că l-am învins pe James. Vreau să îmi dedic timpul familiei şi business-ului şi poate anul viitor mai fac un meci sau două şi apoi mă retrag“, a declarat după meci Ionuţ Iftimoaie.

Moroşanu, aproape
de descalificare

Şi Cătălin Moroşanu, luptător calificat, de asemenea, în finala Superkombat de luna viitoare, a învins un american, Carter Williams. Acesta din urmă a avut probleme serioase după ce „Moartea din Carpaţi“ l-a lovit cu piciorul când se afla căzut la podea. Pentru că a lovit după semnul arbitrului, românul a fost penalizat cu un punct, dar, cu toate acestea, victoria sa nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Decizia finală a arbitrilor a ridicat publicul în picioare. Singurul craiovean prezent în gală, Radu Springhel, stabilit în SUA, a închis gala, într-un meci cu Petr Vondracek (Cehia), dar uriaşul de 2,14 metri a pierdut disputa. „Am avut un plan, care nu a mers seara asta. Am încercat să îl înving, dar a contraatacat şi are tot meritul pentru această victorie“, a declarat Radu Spinghel, la finalul galei.

Oaspeţi de seamă

Gala Superkombat, organizată de Eduard Irimia, în colaborare cu Primăria Craiova, care a alocat 200.000 de lei pentru eveniment, a atras ca un magnet personalităţi din sport, politică şi showbiz. Din lumea sportului amintim pe Carmen Tocală (preşedintele ANST), Sorin Matei (preşedintele Federaţiei Române de Atletism), Fănel Trandafir (vicepreşedintele Federaţiei Române de Box). Umoriştii Romică Ţociu, craiovean, şi colegul său Cornel Palade au fost principalii susţinători ai lui Iftimoaie, iar la mesele VIP din jurul ringului au mai putut fi zăriţi fostul finanţator al Universităţii Craiova, Gigi Neţoiu, oficialii cluburilor sportive din Craiova şi politicieni. Pe lângă disputele din ring, atmosfera a fost încinsă de fetele de la Sexy Kombat, care însoţeau sportivii în ring.
Publicul s-a amuzat copios când doi dintre sportivi au rupt o coardă a ringului, fiind nevoie de minute bune pentru a fi reparată, dar şi când masa unora dintre invitaţii de la sectorul VIP s-a răsturnat.

Rezultatele galei

Super-fight: Ibrahim Aarab (Maroc) – Dzevak Poturak (Bosnia) – victorie la puncte Aarab; Super-fight: Dimitri Bezus (Ucraina) – Tomas Hron (Cehia) – victorie Hron prin descalificarea adversarului, pentru lovitură interzisă; Final Elimination: Pavel Zhuravlev (Ucraina) – Freddy Kemayo (Franţa) – victorie Zhuravlev, prin decizie; Final Elimination: Daniel Sam (Marea Britanie) – Ismael Londt (Suriname) – victorie Londt, prin KO tehnic, după ce Sam nu a mai putut continua meciul, din cauza unei accidentări; Final Elimination: Sebastian Ciobanu (România) – Roman Kleibl (Cehia) – victorie Ciobanu, prin decizie; Final Elimination: Benjamin Adegbuyi (România) – Sergei Lascenko (Ucraina) – victorie Adegbuyi, prin KO tehnic; Super-fight: Ionuţ Iftimoaie (România) – James Wilson (SUA) – victorie Iftimoaie, prin decizie; Super-fight: Cătălin Moroşanu (România) – Carter Williams (SUA) – victorie la puncte Moroşanu; Super-fight: Petr Vondracek (Cehia) – Radu Spinghel (SUA) – victorie la puncte Vondracek.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS