30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBute: Nu sunt terminat!

Bute: Nu sunt terminat!

Pugilistul gălăţean va încerca să revină în prim-planul boxului mondial, după ce britanicul Carl Froch i-a luat centura

Lucian Bute a declarat într-o conferinţă de presă, prilejuită de meciul din weekend cu sportivul rus Denis Grachev, că îi asigură pe cei care îl consideră „terminat“ că nu este aşa şi că va reveni mai puternic ca niciodată, informează journaldequebec.com. „Am trecut prin momente grele. Am fost la pământ, dar m-am ridicat. Unii pot gândi că sunt terminat, dar pot să îi asigur că Lucian Bute nu este terminat. Voi dovedi asta sâmbătă (duminică dimineață, la ora 4.00, ora României – n.r.). Voi reveni mai bun ca niciodată“, a spus Bute. Meciul programat la Centre Bell din Montreal va fi transmis în România de două televiziuni, Money TV şi Dolce Sport.
Antrenorul românului, Stéphan Larouche, este de părere că Bute este capabil să redevină campion: „Am încredere deplină în elevul meu şi ceea ce face el cere curaj. A făcut aproape 80 de runde de meci la antrenamente, cu un adversar mare şi foarte puternic fizic (Andrew Gardiner). Grachev va dori să lovească tare şi să îl trimită pe Lucian în infern. Depinde de boxerul meu să se facă respectat“, a explicat Larouche.
Denis Grachev a declarat că nu va ceda centura NABF la categoria semigrea. „Înainte de acest meci mi se spunea «Piratul». S-a terminat. Vreau să vă cer ceva, dragi jurnalişti: spuneţi-mi «Fiul lui Drago». Este prima dată când îmi apăr centura NABF la categoria semigrea. Nu a fost uşor să o obţin şi nu o voi ceda“, a afirmat Grachev.
Grachev (12-0-1, 8 KO) este campion NABF la semigrea şi mai practică şi kickboxing, unde are un bilanţ de 17 victorii şi două înfrângeri. Lucian Bute (30-1, 24 KO) a suferit prima înfrângere la profesionişti pe 26 mai, contra britanicului Carl Froch, prin KO în repriza a cincea.

Americanii anunţă un meci de coşmar pentru Bute

Americanii sunt convinşi că pugilistul român are şanse mari să piardă disputa cu rusul Grachev, un boxer „cu o dreaptă perfectă“.
„Bute e foarte talentat, dar va întâlni un pugilist cu o lovitură de dreapta fantastică. Având în vedere că n-a putut să se apere în faţa lui Froch, se anunţă o noapte de coşmar pentru român. Singura şansă a lui Bute e să-l facă KO cât mai repede“, notează Boxingnews24.
De altfel, sursa citată scrie că revanşa dintre Bute şi Froch are şanse mici să se dispute, mai ales că atât românul, cât şi britanicul pot pierde meciurile pe care le dispută în noiembrie: „Revanşa Bute – Froch nu va mai avea loc dacă unul dintre ei pierde următoarea luptă. Şi sunt şanse mari să se întâmple acest lucru“. În cadrul galei va avea loc şi disputa dintre buzoianul Bogdan Dinu şi Eric Martel Bahoeli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS