31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMedaliaţi în Polonia

Medaliaţi în Polonia

Zece karateka de la Washi Craiova au urcat pe podium la Campionatul European de la Spala (Polonia)

La sfârşitul săptămânii trecute, lotul naţional de Karate Tradiţional al României a participat la Campionatul European de Karate Shotokan-Fudokan pentru categoriile de vârstă copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori în Polonia, în Complexul Olimpic din Spala. Competiţia a adunat la start 600 de sportivi din 18 ţări ale Europei. Printre participanţi s-au numărat şi reprezentanţii clubului CS Washi Craiova, condus de Daniel Antici. Acesta s-a deplasat în Polonia cu un lot alcătuit din zece sportivi şi toţi au revenit acasă cu medalii.

De patru ori aur

La categoria copii 1, echipa feminină de kata, alcătuită din Maria Antici, Andra Ştefanovici şi Alina Ciobanu Zamfir, a obţinut medalia de aur. Tot aur au obţinut şi Răzvan Gigea şi David Dumitraşcu la en-bu masculin (categoria copii 3), echipa masculină de kata, compusă din Răzvan Gigea, David Dumitraşcu şi David Duţu (categoria copii 3) şi echipa masculină de kata copii 4, alcătuită din Andrei Mariţa, Mario Rădulea şi Claudiu Matei. Pe treapta a doua a podiumului au urcat Bianca Niţă şi Răzvan Gigea la en-bu mixt (categoria copii 3). Medaliaţi cu bronz au fost Răzvan Gigea (categoria copii 3) la kata individual masculin şi Mario Rădulea (categoria copii 4) la kata individual masculin.

Concurs greu

Antrenorul Daniel Antici a spus ieri că faţă de anul trecut competiţia a fost mai dificilă: „Sunt mulţumit de rezultatele obţinute. Reprezentanţii ţărilor participante au venit foarte bine pregătiţi şi consider că a fost mai greu concursul de anul acesta decât precedentul. La echipe, lupta a fost foarte strânsă, la en-bu masculin, spre exemplu, la un moment dat ne dăduseră la egalitate cu Rusia, dar după ce s-au uitat încă o dată pe foile de concurs au văzut că noi suntem pe primul loc. Sportivii noştri sunt obişnuiţi cu podiumul la această competiţie“. Daniel Antici se ocupă de pregătirea sportivilor de la CS Washi Craiova împreună cu Simona Cojocariu. România a urcat pe podium în clasamentul pe naţiuni, la numărul de medalii câştigate, alături de ţara gazdă, Polonia, şi de Rusia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS