27.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTomic, menajat pentru meciul cu Dinamo

Tomic, menajat pentru meciul cu Dinamo

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au plecat ieri la Targu Mureş pentru partida de programată astăzi  fără căpitanul Branislav Tomic. Sârbul, care revine după o accidentare la deget, nu a vrut să forţeze, iar antrenorii l-au menajat pentru meciul de sâmbătă, cu Dinamo.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au meci greu astăzi. Jucătorii antrenaţi de Andelko Mandic şi Marius Toma întâlnesc, în deplasare, de la ora 17.30, formaţia BC Mureş Targu Mureş , în cadrul etapei a 22-a din Divizia A.
Adversarul oltenilor este foarte buna, ardelenii ocupand locul sase în clasament. SCM-U vine după un meci uşor, cu ultima clasată, Poli Iaşi, pe teren propriu, iar victoria din faţa moldovenilor i-a urcat pe craioveni pe locul 11, cu 26 de puncte, cu trei mai puţin decât un grup de trei formaţii clasate în faţa lor (Energia Rovinari, proaspăta câştigătoare a Cupei României – BCM U Piteşti şi CSU Atlassib Sibiu).
Delegaţia olteană a plecat ieri spre Targu Mureş, dar în autocar nu a urcat și căpitanul Branislav Tomic. Jucătorul sârb se află în perioada de recuperare după o accidentare, fractură la degetul mare de la mâna dreaptă, iar antrenorii şi medicii au decis ca „Bane“ să nu forţeze. „Tomic nu face parte din lot pentru meciul de la Targu Mureş, dar va juca cu Dinamo sâmbătă, la Bucureşti“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al formaţiei din Bănie. În schimb, pentru partida cu ardelenii, în echipa craioveană va reveni canadianul Steve Ross. Cel mai bun marcator din echipa SCM-U, cu o medie de 20,6 puncte pe meci, a lipsit la meciul de vinerea trecută, cu Iaşiul, din cauza unei enterocolite.
Cât despre meciul de la Targu Mureş, Toma a spus că „vom încerca să facem o partidă bună înainte de meciul cu Dinamo, de sâmbătă, de la Bucureşti, unul în care trebuie să ne luăm revanşa pentru eşecul din tur, de la Craiova“.

Votaţi jucătorii olteni pentru All Star Game!

Luni a început votarea pe internet, de către fani, pentru alcătuirea loturilor celor două selecţionate, Nord şi Sud, care vor participa la All Star Game-ul românesc, programat pe 20 martie, la Timişoara. Loturile vor fi alcătuite ţinându-se cont de votul publicului (30%), votul media (30%) şi votul tehnic al FRB – Colegiul Antrenorilor (40%). Pe acelaşi sistem vor fi aleşi şi antrenorii care vor conduce cele două selecţionate. Rezultatele votului vor fi anunţate pe 13 martie, pe site-ul Federaţiei Române de Baschet (FRB). SCM-U Craiova are cinci jucători nominalizaţi: Donte Gennie, Steve Ross, LeVar Seals, Iulian Orbeanu, Branislav Tomic, dar şi pe antrenorul Andelko Mandic. Pentru ca aceştia să adune cât mai multe voturi, suporterii trebuie să intre pe site-ul www.frbaschet.ro şi să apese bannerul din dreapta sus pentru a selecta câte un sportiv pentru fiecare post şi un antrenor. Ultima zi de vot pe internet pentru public va fi 11 martie. Şi Energia Rovinari are jucători care pot fi votaţi de fanii gorjeni: Stefan Nikolic, Louis Darby junior, Porter Troupe, Adrian Guţoaia şi David Steffel, dar şi antrenorul Slobodan Nikolic poate fi votat. Jucătorii de la cele două formaţii oltene au ca adversari pentru un loc în echipa Sudului baschetbalişti de la CSU Asesoft Ploieşti, BCM U Piteşti, Dinamo Bucureşti, CSM Bucureşti şi CSS Giurgiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS