27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele din Bănie joacă pentru locurile 5-8

Baschetbalistele din Bănie joacă pentru locurile 5-8

SCM-CSS Craiova va întâlni astăzi, pe teren propriu, formaţia Rapid Bucureşti, pe care a învins-o în toate confruntările din acest sezon

Echipa de baschet feminin SCM-CSS Craiova va juca astăzi, de la ora 15.30, pe teren propriu, în compania formaţiei Rapid Bucureşti, în primul joc din cadrul grupei valorice 5-8 a Diviziei A.
Întâlnirea dintre cele două formaţii, care au încheiat prima fază din play-off pe locurile 6, respectiv 7, se va desfăşura după sistemul „două victorii din trei meciuri“. Următoarea partidă va fi programată să se desfăşoare pe 5 aprilie, la Bucureşti, şi dacă va mai fi cazul, al treilea meci se va disputa pe 8 aprilie, în Bănie. Jucătoarele craiovene pornesc favorite prin prisma rezultatelor directe între cele două combatante. Elevele lui Liviu Manea au reuşit să se impună în toate  partidele pe care le-au susţinut în acest sezon împotriva echipei din Capitală.
Singura jucătoare indisponibilă din lotul SCM-CSS este senegaleza Kine Fatou Kane. Oltencele, care au pierdut pe final calificarea în Final-Four-ul campionatului, speră la o clasare cât mai bună în grupa valorică 5-8. „Ne dorim să nu avem probleme în această serie de partide cu Rapid, pentru că ţintim o poziţie cât mai sus în seria locurilor 5-8. Avem aceeaşi problemă de lot, Kane, dar sunt convins că restul fetelor care vor intra în teren vor face faţă cu brio şi vor câştiga primul meci“, a spus ieri Liviu Manea.
 
Băieţii au pierdut
la Otopeni

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au fost depăşiţi, miercuri seară, în deplasare, de CS Otopeni, scor 85-77 (25-16, 18-25, 25-9, 17-27), într-o partidă contând pentru penultima etapă din sezonul regulat al Diviziei A. Aşa cum anunţa, antrenorul Adrian Budurean l-a trimis în teren pe coordonatorul de joc Brock Gillespie, chiar dacă jucătorul nu este refăcut complet după o accidentare care l-a ţinut indisponibil mai bine de o lună. Craiovenii au fost depăşiţi clar în sfertul trei şi în sfertul următor nu au mai putut să revină pentru a se impune. Toate punctele formaţiei oltene au fost marcate de jucătorii titulari. Cel mai bun marcator a fost Ionel Dodoc, cu 22 de puncte reuşite, dintre care 18 de la distanţă. Horton a înscris 21 de puncte, Simms – 18, Wohlleb  – 12, iar Gillespie – 4. Au mai jucat: Lăpădat, Albu şi Corneanu.
„A fost un meci bun al echipei noastre. Am jucat de la egal la egal cu cei din Otopeni, dar în sfertul trei am avut o cădere inexplicabilă, care a contat decisiv în rezultatul final al partidei“, a spus după meci antrenorul Adrian Budurean.
În ultimul meci înainte de play-out, oltenii, aflaţi pe locul 13, vor juca pe teren propriu cu CSM Bucureşti. Partida este programată mâine, de la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU