27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele de la SCM-CSS merg ceas

Fetele de la SCM-CSS merg ceas

Baschetbalistele de la clubul craiovean continuă parcursul bun în play-off, iar băieţii au fost învinşi de

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova o obţinut sâmbătă al treilea succes în play-off-ul Divizei A, trecând, în deplasare, de Rapid Bucureşti, cu scorul de 73-69 (20-24, 19-19, 19-13, 15-13). Tena Matthews şi Fatou Kane au făcut un meci foarte bun, prima reuşind 28 de puncte, iar Kane a izbutit 19 recuperări şi a marcat 10 puncte. Antrenorul Liviu Manea a evidenţiat şi evoluţia Andreei Gligă, care a intrat în teren după eliminarea lui Eniko Tarţa, în sfertul trei, şi a făcut faţă cu succes tensiunii partidei. „Este o victorie muncită şi meritată. S-a văzut o oboseală a fetelor noastre după două partide foarte importante, dar au luptat pentru fiecare minge şi au dovedit o mai bună organizare în momentele dificile ale partidei“, a declarat antrenorul SCM-CSS.
Acesta a trimis în teren următoarele jucătoare: Fatou Kane (10 puncte), Anca Sipoş (11), Eniko Tarţa (14), Janina Simionca (8) şi Tena Matthews (28).
Au mai jucat: Gligă (2) şi Tina Huff. În runda următoare, programată vineri, formaţia craioveană va juca pe teren propriu, cu una dintre echipele care speră să ajungă în Final-Four-ul Diviziei A, Municipal Satu Mare.

Nu au făcut faţa Stelei

Tot sâmbătă, echipa masculină de baschet de la SCM-U Craiova a fost învinsă de Steaua Turabo Bucureşti, scor 99-68 (26–22, 25-11, 20-19, 28-16), în etapa a doua din returul Diviziei A.
Chiar dacă au avut parte de susţinerea propriului public, baschetbaliştii craioveni nu au putut face faţă puternicei echipe bucureştene, iar în faza de apărare Simms s-a chinuit în zadar să recupereze mingi în faţa puternicilor jucători ai Stelei Turabo, cum ar fi Stănescu, Popescu, Căruţaşu, Nikolov. „Ne-am ţinut de adversar doar în primul sfert. Al doilea a fost mult mai slab pentru noi, apoi în următoarele două s-a mers cap la cap, păstrându-se diferenţa de 20 de puncte. Steaua este o echipă foarte bună, numai din lotul României are vreo cinci jucători şi trebuie să vedem realitatea. Nu vreau să jignesc jucătorii români din lotul nostru, dar nu îi putem compara cu cei de la Steaua.
Echipa noastră a jucat mai bine decât la Iaşi, se află pe un drum ascendent şi sper să reuşim să o închegăm şi să obţină rezultate pozitive“, a menţionat după partidă antrenorul craiovenilor, Adrian Budurean. Acesta a trimis în teren jucătorii: Tommie Liddel (2 puncte), Casey Wohlleb (14), Brock Gillespie (23), Kenneth Simms (16), Iulian Corneanu. Au mai jucat: Ionel Dodoc (3), Jermont Horton (10), Elvis Lăpădat, Ionuţ Albu şi Marius Bulancea.
Jucătorul Menelik Barbary este dat dispărut de către antrenorii craioveni: „Barbary a părăsit echipa înaintea meciului de la Iaşi, nu ştim cauzele concrete şi nici nu am dat de el“, a spus Budurean. La începutul partidei cu Steaua Turabo, spectatorii craioveni au afişat un banner cu inscripţia „sprijiniţi baschetul craiovean“. Baschetbaliştii din Bănie vor juca miercuri în deplasare, cu BCM U Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS