27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBugete diminuate pentru federaţii

Bugete diminuate pentru federaţii

Federaţiile sportive din România au primit marţi seară un fax din partea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), cu bugetele pentru 2011.
Deşi este an preolimpic, majoritatea conducătorilor federaţiilor importante au constatat cu stupoare că vor primi bani mai puţini ca în 2010, cu reduceri între 15 şi 40 la sută, în condiţiile în care, în luna decembrie, Daniel Funeriu, ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, a anunţat că pentru 2011 bugetul federaţiilor se va ridica la cel puţin acelaşi nivel ca în 2010.
Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, vede faxul primit din partea ANST, for condus de fosta atletă Doina Melinte, ca pe o glumă nereuşită: „Dacă anul trecut spuneam că sunt dezamăgit, acum consider această decizie drept o glumă nereuşită. Avem salarii de plătit, utilităţi, nu mai spun de investiţii. Şi trebuie să asigurăm şi calendarul competiţional, în contextul în care bugetul este mai mic cu până la 40 la sută faţă de cel de anul trecut“.
„Faţă de anul trecut, pentru pregătire am primit cam cu 15 la sută mai puţin. Noi avem o problemă: antrenorii de la loturile naţionale sunt detaşaţi la federaţie. În acest caz, ori îi dăm afară, ori le mai tăiem din salarii, care şi aşa sunt mici“, a spus Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, sport de la care românii vor o medalie olimpică în 2012 la Londra.
În contractul care trebuie să fie returnat până pe 21 ianuarie sunt unele puncte extrem de periculoase, cum ar fi îndeplinirea din venituri proprii a 20 la sută din totalul acordat de la bugetul statului, asta în condiţiile în care Legea sponsorizării nu există.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS