27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia s-a impus în Bănie

Energia s-a impus în Bănie

SCM-U Craiova – Energia Rovinari 64-75 (12-18, 21-13, 16-26, 15-18)
SCM-U:
Kenneth Simms (18 puncte), Casey Wohlleb (11), Brock Gillespi (9), Jermont Horton (17), Iulian Corneanu. Au mai jucat: Marius Bulancea (1), Tommie Liddell (6), Mihai Gavrilă (2), Elvis Lăpădat, Ionuţ Albu şi Ionel Dodoc.
Antrenori: Adrian Budurean şi Marius Toma.
Energia: Viorel Mocanu (13), Silviu Lupusavei (9), Rafal Bigus (11), Stefan Nikolic (16), Porter Troupe (10). Au mai jucat: Louis Darby (10), Aleksander Kalany (3), Alexandru Gligă (3), Radu Stroescu, Milan Oluic şi Claudiu Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Au arbitrat: Viorel Ciuciulete, Marius Udrică, Răzvan Andrei.

Partida amicală câştigată de gorjeni cu scorul de 75-64 a fost un test util pentru ambele formaţii, înainte de debutul returului programat sâmbătă.

Profitând de vizita la Policlinica Sportivă din Craiova, pentru controlul medical, echipa masculină de baschet Energia Rovinari a perfectat un amical cu cealaltă divizionară A olteană, SCM-Universitatea Craiova.
Partida s-a disputat marţi seară în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, sub privirile a câteva zeci de spectatori, iar formaţia gorjeană s-a impus cu scorul de 75-64 (18-12, 13-21, 26-16, 18-15).
Antrenorul craiovenilor, Adrian Budurean, a început jocul fără Menelik Barbary, căruia la începutul săptămânii i s-a recomandat repaus de trei zile după o recidivă la o entorsă.
În schimb, a introdus încă din primul minut doi dintre baschetbaliştii nou-veniţi, Brock Gillespi şi Jermont Horton, iar după scurt timp a fost trimis pe parchet şi celălalt jucător transferat în pauza competiţională, Tommie Liddell.
De partea cealaltă, antrenorul Energiei, sârbul Nikolic, a venit în Bănie fără vreun jucător nou, dar şi fără Căpuşan, plecat de la echipă.

Probleme în apărare

 
După încheierea meciului, antrenorul Adrian Budurean a concluzionat: „Sper ca partida cu Energia să fi scos în evidenţă lacunele pe care le avem, apoi să sudăm echipa pentru meciurile care vin. Am avut probleme la pasare, iar când am făcut anumite schimbări echipa s-a rupt, nu a mai putut continua ritmul bun şi s-au comis multe greşeli în apărare, s-au pierdut multe mingi. În atac nu am marcat multe puncte, deoarece nu avem jucători cu mâna atât de sigură încât să marcheze în toate atacurile. Am făcut un singur amical, este puţin, dar nu avem ce să facem. Jucătorii noi au venit cu o zi, maximum două înaintea acestei partide. Din păcate, vom mai pierde încă un antrenament deoarece nou-veniţii trebuie să meargă la Bucureşti, la controlul antidoping obligatoriu“.
Budurean a evitat să-şi exprime părerea despre jucătorii americani sosiţi la echipă în pauza competiţională, spunând că un singur meci nu este edificator.
De partea cealaltă, tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic, a apreciat evoluţia echipei sale ca fiind una bună: „Mulţumesc celor de la Craiova că au acceptat să jucăm acest amical. Arbitrajul a fost corect, chiar dacă au fost craioveni. A fost util acest meci înainte de retur. Nu sunt mulţumit de rezultat, ci de jocul echipei, care a avut un tonus bun, mai ales că avem doi jucători americani veniţi după destule zile de pauză“.
Sâmbătă se reia Divizia A, SCM-U Craiova urmând să întâlnească, în deplasare, formaţia Politehnica Iaşi, iar Energia Rovinari va juca duminică, tot în deplasare, cu CS Otopeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS