22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMaratonistele, din nou la antrenamente

Maratonistele, din nou la antrenamente

Oltencele Lidia Şimon, Nuţa Olaru şi Constantina Diţă, dar şi Adriana Pârtea au început pregătirea pentru noul sezon în SUA. Şi craioveanca Alina Istudora, cea mai tânără componentă a lotului olimpic, îşi va relua pregătirea în ţară, după o pauză cauzată de o accidentare.

Maratonistele române care se antrenează în Statele Unite ale Americii (SUA) au început pregătirea pentru acest sezon încă din primele zile ale lui 2011.
Conform unui comunicat remis de Federaţia Română de Atletism (FRA),  Constantina Diţa (campioana olimpică în 2008), Lidia Şimon (vicecampioană olimpică în 2000, campioană mondială în 2001), Nuţa Olaru şi Adriana Pârtea se antrenează în perspectiva participării la unele curse înaintea Campionatului Mondial de la Daegu (competiţie unde se stabileşte şi clasamentul Cupei Mondiale pe echipe).
Prima care va alerga este craioveanca Nuţa Olaru, care pe 22 ianuarie se va alinia la startul maratonului de la Tokyo (Japonia). Tot luna aceasta, Adriana Pârtea va alerga la Osaka (Japonia).  
Pe 13 martie, gorjeanca Lidia Şimon va participa la întrecerea de la Nagoya (Japonia), iar cealaltă sportivă din Gorj, Constantina Diţă, va participa pe 17 aprilie la celebra cursă de la Londra, unde este printre favorite.
Cea mai tânără componentă a lotului, Alina Istudora, sportivă legitimată la CSM Craiova, se află în perioada de recuperare după o accidentare suferită anul trecut. Alergătoarea care anul acesta va împlini 26 de ani va fi supusă pe 17 ianuarie consultului Comisiei medicale a Institutului Naţional de Medicină Sportivă şi a cunoscutului doctor Doru Filipescu, urmând ca experţii să ia o decizie dacă atleta îşi poate relua antrenamentele.

Istudora revine după
accidentare

Cristieana Matei, antrenoarea Alinei Istudora, a vorbit ieri despre accidentarea suferită de eleva sa: „Alina a suferit o fractură de stres la Maratonul de la Rotterdam din luna aprilie, acolo unde a înregistrat un record personal, 2:33,36, dar a fost diagnosticată abia în luna august, după care a avut interdicţie la efort. Ulterior, i s-au făcut investigaţii şi i s-a spus că i s-a refăcut osul. Încă din ultimele luni ale anului trecut Alina a făcut pregătire segmentară, forţă, bicicletă. Zilele viitoare, va merge la un consult la Bucureşti, apoi ne vom apuca de antrenamente. Pentru 2011, ne-am propus participarea la Campionatul Mondial de semimaraton, Campionatul Naţional de maraton şi Campionatul Mondial din Coreea. Este bine că toate aceste concursuri încep în septembrie şi Alina are timp suficient să se recupereze“.
Cristieana Matei, fostă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (1984), spune că zona Olteniei este una cu potenţial, care dă sportivi la probele de maraton şi semimaraton: „Din Oltenia sunt Constantina Diţă, Lidia Şimon, Nuţa Olaru, Aura Buia, dar şi sportiva mea. Fără să fiu lipsită de modestie, pot spune că Alina Istudora va evolua, pentru că este serioasă şi dornică de performanţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS