27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM, egal dramatic cu Oţelul

SCM, egal dramatic cu Oţelul

Handbalistele craiovene au obţinut doar o remiză, scor 28-28, în disputa cu HC Oţelul Galaţi, deşi s-au aflat în avantaj mai tot timpul. Partida s-a desfăşurat la Drobeta Turnu Severin.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a fost, ieri, foarte aproape de a obţine a treia victorie din acest sezon al Ligii Naţionale, dar oltencele a trebuit să se mulţumească cu un singur punct, după ce au remizat cu HC Oţelul Galaţi, scor 28-28, într-o partidă din cadrul etapei a zecea, prima din 2011, disputată în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin.
Chiar dacă întâlneau o formaţie mult mai bine poziţionată în clasament, elevele Victorinei Bora s-au aflat în avantaj pe tabela de marcaj o mare parte din joc. În minutul 20 conduceau cu 8-7, gălăţencele au egalat în minutul 27 (10-10), dar SCM a intrat la pauză cu un avantaj minim (12-11).
La reluare, oltencele s-au distanţat mai mult, la trei goluri (15-12, 19-16), chiar şi la patru (23-19, minutul 50), însă în ultimele minute, oaspetele şi-au revenit şi au reuşit să obţină o remiză, în ultimele secunde ale partidei.
Pentru SCM Craiova au evoluat următoarele jucătoare: Ildiko Barbu, Mihaela Ialomiţeanu (portari), Dana Crap (8 goluri), Andreea Mitran (4), Carmen Ilie (4), Mia Rădoi (4), Alexandra Gogoriţă (3), Carmina Bădiţă (2), Victorina Bora (2), Gabriela Mihalschi (1), Alina Şovar şi Elena Nicu.

„Ne-am relaxat pe final“

După meci, antrenoarea-jucătoare a craiovencelor, Victorina Bora, a declarat:
„Am întâlnit o echipă foarte bună, dar este păcat că nu am reuşit mai mult. Am luat un punct, deşi puteam să le luăm pe ambele. Am condus şi cu cinci-şase goluri, dar ne-am cam pierdut pe final, ne-am relaxat şi am fost egalate. Sper să mergem pe aceeaşi linie şi să jucăm la fel de bine“. De partea cealaltă, antrenorul moldovencelor, Liviu Paraschiv, s-a declarat mulţumit şi cu remiza:„Am făcut un meci prost. Poate a intervenit şi oboseala, după un drum lung. Ne-am trezit în ultimele cinci-şase minute ale partidei, când am recuperat patru goluri şi am egalat. Nu pot fi mulţumit de jocul echipei mele, dar dacă am obţinut un egal pot spune ca a ieşit cât de cât bine“.
După egalul cu Oţelul Galaţi, craiovencele au mai urcat o poziţie în clasament, până pe 12, iar în runda viitoare vor juca în deplasare cu HCM Ştiinţa Baia Mare.

Oltchim, succes facil în faţa echipei lui Tadici

Campioana României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, s-a impus, sâmbătă, fără probleme în primul meci oficial din 2011, trecând, pe teren propriu, de HC Zalău, scor 34-18 (19-12).
Vâlcencele, pregătite de antrenorii Peter Kovacs, Aurelian Roşca şi Maria Torok Duca, şi-au consolidat poziţia de lidere ale clasamentului, la trei puncte în faţa ocupantei locului secund, Universitatea Jolidon Cluj, în timp ce handbalistele din Zalău, antrenate de fostul selecţioner şi antrenor la Oltchim, Gheorghe Tadici, sunt pe poziţia a şaptea şi speră la un loc ce le-ar putea permite participarea în Cupele Europene.
La Oltchim au jucat: Tolnai, Smedescu (portari), Manea (7 goluri), Nechita (6), Ozel (4), Curea (4), Neagu (4), Ardean-Elisei (3), Geiger (2), Pidpalova (2), Beşe (1) şi Han (1).

Stanca, eliminată pentru injurii

Peter Kovacs s-a declarat mulţumit de jocul de sâmbătă, în special de repriza secundă. „Ne aşteaptă o perioadă dificilă, cu meciuri importante în grupele principale ale Ligii Campionilor. Le simt pe fete dornice de performanţă, au venit cu entuziasm din vacanţa de iarnă şi au zâmbetul pe buze la antrenamente“, a menţionat tehnicianul.
Pivotul Oltchimului, Ionela Stanca, a primit cartonaşul roşu în minutul 23, pentru injurii adresate arbitrelor Diana Florescu şi Ana Maria Duţă.
Gestul jucătoarei nu a fost apreciat de antrenorul Kovacs: „Nu am mai văzut de mult timp un astfel de gest. Nu înţeleg româneşte, dar am înţeles că Ionela a înjurat. Trebuie să fie atentă, să nu se mai repete astfel de gesturi“. Şi antrenorul Zalăului, Tadici, a primit o eliminare de două minute pentru proteste.
Înaintea partidei cu Zalău, patru jucătoare din lotul Oltchimului şi-au prelungit contractul cu echipa campioană. Este vorba de portarul Talida Tolnai, Adina Fiera, Roxana Han şi Iulia Curea. „Nu a fost greu de negociat, fetele ştiu că Oltchim e un club serios, care urmăreşte doar performanţa“, a declarat preşedintele clubului, Ioan Gavrilescu.
La începutul săptămânii, Ionela Stanca şi Oana Manea îşi puseseră semnătura pe noi angajamente. În prezent, doar patru jucătoare nu au semnat încă noi angajamente: Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Yeliz Ozel şi Anastasia Pidpalova.
Celelalte rezultate înregistrate în etapa a zecea: Universitatea Jolidon Cluj – HCM Buzău 41-34, Rulmentul Braşov – HCM Roman 20-22, Tomis Constanţa – HCM Baia Mare 25-28 şi Universitatea Reşiţa – Dunărea Brăila 25-28. Partida CSM Cetate Deva – CSM Bucureşti s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU