18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObreja, scutul lui Bute

Obreja, scutul lui Bute

Preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, a afirmat că adversarul lui Lucian Bute, irlandezul Brian Magee, este un pugilist puternic, care va face tot posibilul să-l deposedeze pe român de titlul mondial în versiunea IBF. „Magee este un pugilist puternic şi ambiţios, ca orice sportiv din ţara sa. Este stângaci şi încearcă să vină peste adversar. Sunt sigur că va încerca să profite cât mai mult de şansa pe care o are în acest meci cu Bute, însă la cum îl ştim pe Lucian, sunt sigur ca se va pregăti foarte bine pentru a câştiga şi acest meci“, a spus Obreja, pentru Mediafax.
Campionul mondial la supermijlocie, versiunea IBF, românul Lucian Bute îşi va pune centura în joc pentru a şaptea oară, pe 19 martie, într-o gală ce va avea loc la „Centre Bell“ din Montreal, adversar fiindu-i Brian Magee (35 de ani). Irlandezul a disputat 38 de partide în carieră, a reuşit să câştige 34 (24 prin KO), pierzând trei şi remizând o dată, fiind lider în WBA, pe doi în WBC şi pe opt la IBF.
Lucian Bute (29 de ani) a câştigat titlul mondial în versiunea IBF pe 19 octombrie 2007, după ce l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio. De atunci, Bute a reuşit să-şi apere cu succes centura în alte şase rânduri. La începutul lunii noiembrie, Bute a semnat un contract pe trei ani cu postul de televiziune american Showtime, înţelegere potrivit căreia pugilistul nostru ar urma să primească două milioane de dolari pentru fiecare luptă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU