12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, succes categoric

Energia, succes categoric

Energia Rovinari – SCM-U Craiova 84-56 (31-12, 19-11, 25-18, 9-15)
Sala Sporturilor
Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Troupe (15 puncte), Lupusavei (12), Gliga, Darby (16), Căpuşan (13), Bratoloveanu, Alionescu, Mocanu (8), Bigus (3), Stroescu, Nikolic (14), Kalanj (3). Antrenor: Slobodan Nikolic.
SCM-U Craiova: Barbary (7), Wooten (7), Lăpădat, C. Corneanu, Albu (4), Filovici (5), Wholeb (12), Gavrilă (2), Stojakovic (4), I. Corneanu, Dodoc (2), Simms (13). Antrenor: Adrian Budurean.
Arbitri: Alexandru Olaru, Alexandru Anica, Alin Roşu.

Energia Rovinari a arătat cine e numărul 1 în baschetul masculin din Oltenia, administrându-le la Târgu Jiu o corecţie serioasă celor de la SCM-U Craiova, scor 84-56.

Derbiul Olteniei din Divizia A a fost adjudecat de trupa lui Slobodan Nikolic, Energia Rovinari, care nu a dat nici o şansă oaspeţilor de la sud. Surprinsă de şase ori din spatele semicercului şi fără replică în ofensivă, SCM-U Craiova a pozat în victimă sigură încă din primul sfert, 31-12. Diferenţa a crescut şi în sfertul doi, iar gazdele au intrat la cabine cu un avantaj sinonim cu victoria, 50-23. Ex-jucătorul craiovean, Silviu Lupusavei, a fost omul sfertului trei, cu trei aruncări din spatele semicercului, iar Energia şi-a asigurat un avans de 34 de puncte, 75-41. Singurul moment de îngrijorare al gorjenilor a fost când Louis Darby a căzut în cap după un contact sub panoul advers, nemaiputând continua jocul. Ultimul sfert a fost jucat numai de rezerve, iar Craiova l-a câştigat ca o palidă consolare.
„Am întâlnit o echipă a Energiei foarte bine montată, care a început meciul foarte tare şi care a avut procentaje deosebite la aruncări de la semidistanţă şi distanţă, ceea ce a făcut diferenţa în primul sfert. Această diferenţă s-a mărit până la pauză şi am pierdut ritmul de joc, încrederea şi concentrarea, urmând acest dezastru, pentru că echipele sunt mult mai aproape ca valoare decât arată rezultatul de astăzi (sâmbătă – n.r.). Urez jucătorilor de la Energia mult succes pentru a-şi atinge obiectivul. SCM-U Craiova are obiectiv locurile 9-12, avem un buget rezonabil şi cred că nu ne-am dovedit valoarea, aceasta fiind cea mai slabă din acest sezon“, a declarat „secundul“ grupării din Craiova, Marius Toma.

Buni în apărare

Chiar şi antrenorul gorjenilor, Slobodan Nikolic, a fost impresionat de apărarea elevilor săi în prima jumătate a meciului. „Sunt de foarte mult timp în baschet, 20 de ani ca jucător, 15 ani ca antrenor, dar o apărare cum a făcut Energia în primele 20 de minute nu am văzut de foarte mult timp. Trecem printr-un moment foarte bun, suntem foarte bine pregătiţi fizic şi am încredere că şi meciul de la Oradea va fi foarte bun. Craiova are un lot foarte bun şi un antrenor pe măsură, dar am pregătit meciul foarte bine şi acum oricine poate să spună cine e numărul unu în Oltenia“, a spus Nikolic.
Sârbul este deja cu gândul la viitoarele jocuri care pot confirma pretenţiile de play-off ale Energiei. „Ne pregătim foarte bine la fiecare meci şi vrem să fim mai sus decât la precedentul. Urmează duelul de la Oradea şi două partide foarte grele acasă,  cu Târgu Mureş şi Asesoft“, a mai spus Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII