18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSăndoi vrea să-şi ducă echipa la Euro

Săndoi vrea să-şi ducă echipa la Euro

Echipa naţională de tineret a României a învins vineri, pe teren propriu, la Botoşani, reprezentativa similară a Rusiei, scor 3-0 (2-0), în penultimul joc din Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European Under 21, asigurându-şi calificarea în play-off-ul pentru turneul final din iunie 2011. În partida de la Botoşani, golurile au fost marcate de Bicfalvi (‘27), Sburlea (‘36) şi Hora (‘86).
România este a treia echipă care şi-a asigurat calificarea în play-off, după Olanda şi Cehia. În urma meciurilor de vineri seară au mai obţinut accesul în această fază a competiţiei şi naţionalele de tineret ale Elveţiei şi Ucrainei.
Pentru a se califica în play-off-ul Campionatului European de tineret, o formaţie trebuie să câştige grupa sau să se numere printre cele mai bune patru echipe naţionale clasate pe locurile doi în cele zece grupe preliminare. România nu mai poate pierde locul al doilea în grupă şi, cum după victoria împotriva Rusiei a acumulat 18 puncte în partidele jucate cu celelalte formaţii (exceptând meciurile cu ultima clasată, Andorra, deoarece face parte dintr-o grupă cu şase echipe), nu mai poate fi depăşită, ca număr de puncte, de patru reprezentative clasate pe locurile secunde.
Tragerea la sorţi pentru play-off va avea loc vineri, 10 septembrie, iar cele două manşe se vor desfăşura pe 9 şi 13 octombrie. Turneul final al Campionatului European Under 21 va avea loc în anul 2011, în Danemarca, reprezentativa ţării gazdă fiind calificată din oficiu.

Săndoi: Ne luptăm să ajungem la Euro

Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, şi-a felicitat jucătorii pentru prestaţia pe care au avut-o în derbiul cu Rusia, atrăngându-le însă atenţia că misiunea lor nu s-a încheiat. Tehnicianul îşi propune să nu piardă în ultima etapă, în disputa cu Rusia de la Sankt Petersburg, şi îşi doreşte un adversar mai puţin valoros în play-off, pentru a-şi mări astfel şansele de calificare la turneul final.
„Jucătorii echipei noastre au făcut un joc exact, organizat, în care au ştiut să anihileze punctele forte ale adversarului şi să profite de cele slabe. Merită felicitări. Oricum, nu vrem să ne oprim aici! Mai întâi avem jocul din Rusia, unde vreau un rezultat pozitiv. Abia apoi ne gândim la tragerea la sorţi. Am văzut că printre posibilii adversari sunt şi echipe cu nume, dar şi fără. Sper să avem noroc. E şansa noastră să ajungem la Euro şi vom lupta pentru ea. În orice caz, sistemul de calificare este dificil. Era bine dacă primul loc în grupă ne-ar fi dus direct la turneul final“.

Preliminariile CE 2011 Under 21, Grupa 1
Rezultatele penultimei etape: România – Rusia 3-0, Andorra – Letonia 0-1, Moldova – Feroe 1-0.
Clasament: 1. România 24 de puncte (golaveraj: 23-6); 2. Rusia 21 (22-6); 3. Moldova 13 (8-12); 4. Letonia 12 (15-14); 5. Feroe 11 (8-16); 6. Andorra 1 (3-25).
Ultimele meciuri (7 septembrie): Rusia – România, Letonia – Moldova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII