27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportUn nou început pentru naţională

Un nou început pentru naţională

România – Albania
Stadion
„Ceahlăul“, Piatra Neamţ, astăzi, ora 21.00 (TVR 1).
Formaţii probabile:
România:
Lobonţ – Contra, Rădoi, Tamaş, Raţ – G. Mureşan – Torje, Florescu, Deac – D. Niculae, Marica. Selecţioner: Răzvan Lucescu.
Albania: Hidi – Dalku, Vangjeli, Curri, Agoli – Vila, Bulku, Duro, Muzaka, Skela – Bogdani. Selecţioner: Josip Kuzhe.
Va arbitra: Robert Schörgenhofer (Austria).

Selecţionata pregătită de Răzvan Lucescu debutează astăzi în preliminariile CE 2012 în faţa unui adversar mai slab cotat, Albania, şi este obligată să câştige.

Naţionala României începe un nou drum astăzi, sub comanda lui Răzvan Lucescu, la Piatra Neamţ, contra Albaniei, în preliminariile Campionatului European din 2012. Selecţionerul a avut suficient timp, adică mai bine de un an, să reconstruiască echipa după ratarea prezenţei la CM 2010 şi nu mai are nici o scuză în cazul unui eşec. O victorie, dublată şi de un succes în Belarus săptămâna viitoare, ar putea asigura României puţină linişte înaintea confruntărilor dificile cu Bosnia şi Franţa.
Lucescu s-a confruntat înaintea acestui meci cu probleme serioase de lot, patru jucători dintre cei convocaţi accidentându-se pe rând: Cristian Tănase, Mihai Răduţ, Săpunaru şi Dănănae. Acestora li se adaugă suspendatul Chivu. Dacă absenţele primilor doi jucători accidentaţi pot fi suplinite, România având suficienţi mijlocaşi la nivelul lor, nu acelaşi lucru se poate spune despre postul de fundaş dreapta. Veteranul Cosmin Contra, care-şi anunţase retragerea de la FC Timişoara, s-a trezit peste noapte titular la naţională. În faţa acestuia, pe partea dreaptă va evolua Torje, convocat în premieră de Lucescu, după prestaţiile remarcabile la naţionala de tineret. În atac, cel mai probabil selecţionerul va miza pe experimentaţii Daniel Niculae şi Ciprian Marica, în timp ce la centrul terenului, care ar putea fi compartimentul-cheie al acestui meci, se aşteaptă din nou ca Florescu să fie titular.

Jucătorii se tem
de Albania

Nici unul dintre componenţii naţionalei nu a declarat înaintea acestui meci că Albania este un adversar uşor de bătut, cu toate că ultima confruntare cu acestă ţară a fost câştigată de România cu 6-1 în preliminariile CE 2008. „Albania este o echipă imprevizibilă şi ambiţioasă. Poporul albanez este caracterizat prin ambiţie. Teoretic, pare un adversar facil, dar asta nu înseamnă că vom intra pe teren şi deja am câştigat cu 3-0. Va fi foarte greu şi nu încerc să găsesc o scuză pentru un eventual eşec“, a spus fundaşul Răzvan Raţ, anunţat titular în banda stângă a apărării.
Ciprian Marica a mers până acolo încât a spus că trebuie să considerăm Albania cea mai bună echipă din lume, pentru a evita o surpriză neplăcută, venită pe fondul unei relaxări a jucătorilor înainte de meci. „Este un început şi trebuie să le dăm speranţe românilor. Albania este cea mai bună echipă din lume în momentul ăsta. Sper să facem o partidă bună. Dau uitării problemele de la club. Mă concentrez doar asupra echipei naţionale. Sunt optimist şi cred că vom câştiga“, a spus Marica.
Naţionala Albaniei este una care poate pune oricând probleme oricui, drept dovadă stând rezultatele obţinute până acum. În preliminariile CM 2010, în chiar primul meci, Suedia a remizat în Albania, rezultat care la final avea să fie decisiv pentru suedezi, care au încheiat la un punct în spatele Portugaliei. Tot albanezii au remizat pe terenul Portugaliei (cu Ronaldo, Pepe, Quaresma sau Nani pe teren) şi i-au trimis pe lusitani la baraj.
În istoria întâlnirilor dintre Albania şi România, oaspeţii noştri de astăzi au învins în doar două din cele 13 meciuri disputate, „tricolorii“ având în palmares zece victorii. Un meci s-a terminat la egalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII