18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa trebuie să strângă rândurile

Ştiinţa trebuie să strângă rândurile

După primele patru etape, oltenii n-au nici o victorie şi este momentul ca Universitatea să ia totul de la început, iar prima ocazie este meciul de la Ploieşti, cu Astra.

După autoexilul de la Turnu Severin, impus de finanţatorul Adrian Mititelu, Universitatea a disputat meciul cu Timişoara pe legendarul stadion al Băniei, „Ion Oblemenco“. Atmosfera de pe fostul „Central“ a fost una aparte, creată de fanii Ştiinţei: susţinere continuă şi fără nici un fel de război cu nimeni. De altfel, şi finanţatorul grupării alb-albastre a recunoscut asta. „A contat mult – în sens pozitiv – revenirea pe stadionul «Ion Oblemenco», băieţii şi-au dorit mult să se întoarcă. A fost o atmosferă foarte caldă şi i-a îndemnat pe băieţi la joc. Pot spune că a fost o atmosferă plăcută, suporterii au dat dovadă de ataşament şi au decis să nu reia ultimele conflicte“, a spus Mititelu pentru sptFM.
Terenul de joc al stadionului a fost perfect, iar cel care s-a ocupat de starea acestuia a explicat „secretul“. „Chiar dacă Universitatea s-a «mutat» la Turnu Severin pentru jocurile de acasă, terenurile de joc din complexul «Ion Oblemenco» n-au fost părăsite. Angajaţi ai clubului Universitatea, o echipă alcătuită din şapte-opt oameni, au lucrat continuu, iar duminică seară cred că s-a observat starea impecabilă de terenului de joc. Zilnic, această echipă a muncit la teren – cosit, tratamente împotriva bolilor şi dăunătorilor, îngrăşăminte ş.a.m.d. Cu alte cuvinte, niciodată terenurile de joc nu au fost părăsite. În privinţa buruienilor din tribune şi de pe taluzurile exterioare, asta e o altă discuţie şi mă depăşeşte“, a spus Titi Bîtlan, cel care coordonează din partea clubului activitatea de întreţinere a terenurilor de joc.

Titi Bîtlan: Oltenii n-au ştiut să conserve rezultatul

Despre remiza Universităţii cu FC Timişoara, fostul jucător al Ştiinţei, Constantin Bîtlan, a punctat: „Cred că lipsa de maturitate a unor jucători a făcut ca echipa să nu câştige. N-au ştiut să conserve rezultatul. Aş face un fel de comparaţie între finalul meciului Ştiinţei cu FC Timişoara şi cel al partidei tricolorilor cu Danemarca, din preliminariile Campionatului European din 2004. Vă reamintesc că, în prelungirile dramaticei partide cu Danemarca, atunci când scorul era 2-1 pentru România, tricolorii nu aveau de făcut decât să tragă de timp, aşa cum trebuia să facă Universitatea duminică. Nu au făcut aşa, iar Danemarca a marcat pentru 2-2, golul egalizator ducând la eliminarea României! Dorinel Munteanu a executat un corner de pe partea dreaptă şi, în locul unei pase înapoi, pentru păstrarea mingii, a preferat o centrare în careu, danezii au recuperat şi, la faza următoare, au reuşit golul egalizator. Aşa şi cu Craiova. Axente, cel care a şutat spre poartă, nu avea voie să ajungă în acea situaţie, trebuia oprit cu orice preţ, chiar cu cel al eliminării. Mai erau câteva secunde de joc… Asta este. Ştiinţa poate însă să-şi revină. Trebuie să ia exemplul lui Dorinel Munteanu de atunci. El avea vreo 34 de ani la meciul cu Danemarca, adică părea să fie la un capăt de drum, mai ales după acea fază. Contestat şi chiar huiduit, Dorinel i-a înfruntat pe suporteri şi antrenori şi a mers mai departe, obligându-i pe selecţioneri, prin prestaţiile sale apreciate, să-l cheme, din nou, la lotul naţional. Aşa trebuie să facă şi Universitatea: să-şi strângă rândurile, să uite de problemele din aceste patru etape şi să ia totul de la început. Sunt obligaţi să abordeze meciul cu Astra la victorie!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII