27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii sunt optimişti înaintea barajului cu Oradea

Craiovenii sunt optimişti înaintea barajului cu Oradea

Handbaliştii de la CS Universitatea au plecat ieri spre Timişoara, acolo unde vor susţine, în weekend, două partide, cu CSM Oradea. Învingătoarea va promova în Liga Naţională.

 

După un ultim antrenament în Sala Sporturilor din Bănie, echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova, însoţită de antrenorii Paul Stuparu şi Cătălin Popescu, dar şi de un masor, a plecat ieri spre Timişoara, acolo unde sâmbătă şi duminică va înfrunta CSM Oradea, la turneul de baraj pentru promovarea în Liga Naţională.

Lotul cuprinde 17 jucători, dintre care trei portari. Cu toţii erau încrezători înainte de plecare şi dornici să facă două jocuri bune. Cu excepţia lui Avram, sosit în Bănie în pauza din iarnă, restul handbaliştilor din lotul CS Universitatea au fost şi anul trecut aproape de promovare, fiind depăşiţi la golaveraj de formaţiile din Satu Mare şi Braşov, în cadrul turneului din Capitală.

Antrenorul principal Paul Stuparu a vorbit despre programul echipei, dar şi despre şansele la promovare: „Am beneficiat din partea clubului de tot ce am avut nevoie pentru a ne pregăti pentru baraj: cantonament la Herculane, medicaţie. Facem deplasarea cu 17 jucători, dintre care trei portari, toţi fiind apţi de joc. Rămâne să ghicim formaţia cea mai bună. Din discuţiile individuale reise că majoritatea jucătorilor sunt dornici să obţinem un rezultat bun şi au o ambiţie mare să promoveze. Acum, totul depinde de noi, dar şi de cuplul de arbitri. Am pus la punct toate detaliile meciurilor cu Oradea, am vizionat casete cu partidele în care au evoluat ei. Este o formaţie cu 50% posibilităţi de a se califica. Se va califica echipa care prinde forma cea mai bună în cele două partide. Sperăm să fim noi acea echipă şi să tranşăm în favoarea noastră promovarea în Liga Naţională". Cele două meciuri cu CSM Oradea se vor desfăşura sâmbătă şi duminică, în sala „Constantin Jude" din Timişoara, ambele începând de la ora 11.00. Handbaliştii craioveni vor susţine în această dimineaţă, de la ora jocului, un antrenament, iar vineri, două şedinţe de pregătire.

Orădenii s-au testat cu CSM Bucureşti

 

Şi formaţia CSM Oradea a ajuns ieri la Timişoara. Bihorenii, antrenaţi de Sebastian Tudor, au susţinut zilele trecute două meciuri amicale, în compania formaţiei CSM Bucureşti, câştigătoarea seriei B din Divizia A. Orădenii s-au impus în primul meci cu scorul de 33-32, iar bucureştenii l-au câştigat pe al doilea, scor 43-31. „Am jucat bine în ambele partide. Am câştigat primul joc mult mai detaşat decât o arată scorul, având avantaje de şase-şapte goluri pe tabela de marcaj. Spre final am rulat tot lotul, iar gazdele s-au apropiat la un singur gol. A fost singura înfrângere suferită de CSM Bucureşti în actuala ediţie, aceasta câştigând seria B cu victorii în toate meciurile disputate. În cea de-a doua întâlnire, am încercat diferite formule de joc, pentru a vedea în ce mod mă pot baza pe rezervele şi juniorii din lot", a declarat antrenorul orădenilor, Sebastian Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU