27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene, calificate în FIBA Cup

Baschetbalistele craiovene, calificate în FIBA Cup

Echipa SCM-CSS a încheiat campionatul Diviziei A pe locul cinci, care îi dă dreptul să evolueze în sezonul viitor al FIBA Cup.

 

La o lună distanţă de când echipa femină de volei de la SCM-U Craiova a obţinut calificarea în Cupa Challenge, după ce a ocupat locul cinci în campionatul intern, baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au reuşit, marţi seară, aceeaşi performanţă: locul cinci în Divizia A şi dreptul de a participa în sezonul viitor al FIBA Cup (a doua competiţie ca valoare din Europa).

Elevele lui Liviu şi Daniela Manea au învins marţi, pe teren propriu, pentru a doua oară consecutiv, formaţia BC Teleorman Alexandria, cu scorul de 78-66 (29-23, 14-12, 20-15, 15-16) în disputa pentru locurile 5-6, din turul doi al play-off-ului. Oltencele câştigaseră şi prima partidă, desfăşurată la Alexandria, scor 70-56, impunându-se astfel cu scorul general de 2-0. În această fază a competiţiei s-a jucat după sistemul „cel mai bun din trei meciuri".

„A fost un meci de «care pe care». Dacă noi câştigam, ajungeam pe locul cinci, aşa cum s-a întâmplat, iar dacă pierdeam, se juca o a treia partidă. Presiunea a fost mai mult pe echipa din Alexandria, pentru că aveau doar varianta victoriei", a spus la încheierea partidei antrenorul craiovean Liviu Manea. Din lotul pentru acest ultim joc din campionat au făcut parte doar două dintre jucătoarele străine, americanca Tena Matthews (13 puncte) şi croata Martina Bozikov (11 puncte), restul americancelor (Taylor, Mingo, Drake) plecând acasă mai devreme, deoarece erau indisponibile. Cele mai bune marcatoare pentru SCM-CSS au fost două românce, Eniko Tarţa, cu 25 de puncte, şi Janina Simionca (20), iar pe parcursul partidei au mai evoluat Anca Sipoş (8 puncte), Andreea Gligă (1) şi Adelina Ştefan. Fetele au fost încurajate de un public numeros, din care au făcut parte şi junioare de la CSS Craiova. „Mă bucur că am avut sala plină cu suporteri, care au susţinut echipa, şi acest lucru contează foarte mult. Am mai spus-o, susţinerea din tribune reprezintă un suport fantastic pentru orice sportiv", a mai precizat Liviu Manea.

 

„Eu voiam în primele patru“

 

Antrenorul SCM-CSS Craiova a menţionat că locul cinci ocupat de elevele sale la finalul acestui sezon este onorant, dar că el ar fi dorit o clasare în primele patru poziţii: „Am realizat obiectivul, clasarea în locurile 1-8, dar eu voiam în primele patru, am mai spus-o. Am obţinut locul cinci, e bun, ne mulţumim cu el. Să sperăm că la anul vom face mai mult. Cu paşi mici o să ajungem sus". Cât despre calificarea echipei, în premieră, în FIBA Cup, Liviu Manea a declarat că va conta foarte mult ce buget va primi: „Să vedem dacă ni se va da buget pentru a juca în cupele europene, pentru că trebuie foarte mulţi bani". Altfel, la club a sosit ieri o telegramă de convocare la lotul naţional feminin al României pentru jucătoarea Eniko Tarţa.

Târgovişte, din nou campioană

Municipal Târgovişte a devenit campioana României pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins, scor 65-57, pe ICIM Arad, în meciul 3 al finalei Diviziei A. Partida a avut loc la Sala Victoria din Arad. Scorul general al seriei a fost de 3-0 pentru gruparea din judeţul Dâmboviţa. În finala mică, pentru medaliile de bronz, vicecampioana LMK Sfântu Gheorghe a obţinut, tot marţi, a doua victorie din cele trei meciuri programate, cu 77-64 (42-38), în deplasare, cu CSM Satu Mare. În primul meci, LMK Sfântu Gheorghe a câştigat cu 76-74, iar cu scorul de 2-0 la general a cucerit medaliile de bronz ale sezonului 2009-2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS