27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVarşovia, un nou început

Varşovia, un nou început

Polonia – România 0-1
Stadion „Legia“ (Varşovia), spectatori 5.000.
A marcat: Daniel Niculae (‘59).
Polonia: Kuszczak – Kowalczyk, Zewlakov (Sadlok ‘90+1), Kokoszka, Brozek – Blaszczykowski (Peszko ‘81), Dudka, Kosowski (Rybus ‘76) – Jelen, R. Lewandowski (Malecki ‘70), Obraniak (Guerreiro ‘81). Antrenor: Franz Smuda.
România: Pantilimon – Maftei (Săpunaru ‘77), Rădoi, Chivu, Raţ – Roman (Nicoliţă ‘46), Codrea (Ghioane ‘51), Apostol, Cr. Tănase (Goian ‘69) – D. Niculae, Marica (Bucur ‘61). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Cartonaşe galbene: R. Lewandowski, Kokoszka / Codrea.

Naţionala lui Răzvan a plecat învingătoare din capitala Poloniei, unde s-a impus la limită, prin golul lui Daniel Niculae, la capătul unui meci în care nu a strălucit.

Reprezentativa României s-a impus la ultima ei apariţie pe teren din acest an, cu 1-0, la Varşovia, în amicalul cu selecţionata similară a Poloniei. Tricolorii nu au avut o prestaţie extraordinară, dar au fost totuşi superiori adversarei la capitolul organizarea jocului. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 59 de Daniel Niculae, la capătul unei acţiuni începute de Marica pe partea stângă. Şutul atacantului lui Auxerre a fost deviat şi de un fundaş advers. Niculae a fost convocat la echipa naţională după o pauză de peste un an, iar ultima sa reuşită fusese consemnată într-un amical cu Rusia din 2008. De la noi a lipsit Mutu, operat recent, dar care a intrat oricum în dizgraţia selecţionerului Răzvan Lucescu, iar în poartă a fost titular Pantilimon. 

Lucescu: Puteam marca mai mult

Răzvan Lucescu a declarat că tricolorii se puteau impune la o diferenţă mai mare de scor la Varşovia.
„Suntem pe un drum bun. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, au ştiut să pună osul şi s-au luptat mereu pentru victorie. Îmi e greu să pun cap la cap lucrurile în două-trei zile în care am jucătorii la dispoziţie, astea se obţin în timp. Rezultatul este unul mic pentru noi, puteam marca mai mult. Sunt bucuros de atitudinea tuturor jucătorilor. Trebuie să avem în continuare un grup unit. Echipa este bine aşa cum este“, a spus Lucescu.

Smuda s-a plâns
de starea gazonului

Selecţionerul Poloniei, Franz Smuda, s-a declarat la rândul lui mulţumit de atitudinea arătată de jucătorii săi şi consideră că starea gazonului de pe stadionul „Legia“ a fost decisivă în stabilirea rezultatului final.
„Acesta a fost doar primul meci la echipa naţională şi nu pot spune că sunt mulţumit de debut. Nu am început chiar aşa cum mi-am dorit, dar, de multe ori, ce începe rău se termină foarte bine. Ştiu ce poate echipa, dar ştiu şi unde trebuie să mai lucrăm pentru a ne îmbunătăţi jocul. Toată lumea a văzut că jucătorii s-au dăruit şi au vrut foarte mult să învingă, iar asta e cel mai important. Pe final, chiar am avut şanse să marcăm, dar a fost foarte greu din cauza terenului foarte prost“, a spus Smuda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS