32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFurăciune în Timişoara

Furăciune în Timişoara

FC Timişoara – Universita-tea 1-1. Cele două echipe din provincie au jucat fotbal, nu au refuzat spectacolul, iar Ştiinţa a fost chiar o surpriză frumoasă. Zic asta deoarece în evoluţia oltenilor s-a simţit o schimbare, o altă abordare a meciului. Elevii lui „Geană“ nu s-au intimidat prea mult de gazde, neînvinse în acest început de campionat. Partida a avut de toate: faze spectaculoase, două goluri, dar şi mulţi nervi şi, în  plus, durităţi din partea jucătorilor Timişoarei. Meciul a fost stricat de arbitrul Bordean, un cavaler al fluierului depăşit de meci şi care cred că ar trebui să mai citească regulamentul. Era de aşteptat ca Alexa şi colegii lui să joace pe alocuri mai tare, dar timişorenii au avut multe intrări periculoase asupra jucătorilor olteni, iar arbitrul le-a permis. Mihai Costea a înscris un gol frumos, profitând de o greşeală a fundaşului Bonfim, 0-1. Golul egalizator al Timişoarei s-a marcat însă în condiţiile în care portarul Lung a fost dezechilibrat de Mera, acelaşi jucător trimiţând apoi balonul în plasă, iar Bordean a arătat, nevinovat, centrul terenului, validând golul. A urmat o „repriză“ de box, cu Mitchell pe post de… împărţitor de pumni şi cu îmbrânceli de toată frumuseţea. S-a reluat jocul, dar Bordean nu a sancţionat pe nimeni! Nu este el vinovat, ci aceia care l-au pus să arbitreze un asemenea derbi. A eliminat apoi un bănăţean, dar Craiova n-a reuşit să valorifice omul în plus, ba, mai mult, era cât pe ce să primească gol în ultimele cinci minute. Una peste alta, puteam vorbi de un alt început. Neagoe are misiunea ca jucătorii Craiovei să nu se împăuneze acum, ci să încerce să continue evoluţia bună de la Timişoara.
Pandurii – Oţelul 2-3. După cum începuse meciul de la Târgu Jiu – gol în secunda 20 -, se prefigura o victorie lejeră pentru gazde, care astfel ar fi urcat pe podiumul clasamentului. Şi ar fi fost ceva normal, oltenii lui Cîrţu având evoluţii bune şi foarte bune în acest început de campionat. Nu înţeleg ce s-a întâmplat în partea a doua… La pauză a fost 2-1, dar în repriza a doua parcă a ieşit o altă echipă Pandurii pe teren! Cred  că s-au relaxat şi au crezut că numai ei vor marca. Ei, fotbalul le-a arătat gorjenilor că trebuie să-l tratezi cu toată responsabilitatea din primul până în ultimul minut. Gălăţeanul Paraschiv, originar din Oltenia, s-a dovedit a fi „călăul“ Pandurilor şi formaţia lui Dorinel Munteanu a plecat cu toate cele trei puncte ale meciului!
A fost o etapă destul de agitată. Dinamo a pierdut la Mediaş (0-1) la capătul unui meci în care arbitrul Istvan Kovacs a supărat pe toată lumea, iar Borcea a cerut excluderea din arbitraj a acestuia. În derbiul Moldovei, Poli Iaşi- Ceahlăul 2-0, echipa creată de „Pinalti“ a fost înfrântă în Copou şi astfel Ceahlăul a rămas tot în zona retrogradării. FC Vaslui, un fel de revelaţie în campionatul trecut, acum nu îşi găseşte „cadenţa“, motiv pentru care au avut loc modificări pe banca tehnică, fiind numit antrenor Marius Lăcătuş.
Bistriţa – CFR Cluj (0-2) şi derbiul FC Braşov – Steaua (0-0) s-au încheiat cu rezultate juste, conforme cu ceea ce s-a jucat pe teren. Surpriza este scorul meciului Rapid – Internaţional Curtea de Argeş, 4-0!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII