18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPoliţia italiană, în alertă

Poliţia italiană, în alertă

Poliţia din capitala Italiei a intrat în alertă cu câteva zile înainte de finala Ligii Campionilor din această seară. Aproximativ 1.000 de poliţişti şi alte 500 de persoane din forţele de ordine civile vor asigura ordinea atât în oraş, cât şi în zona stadionului. De asemenea, în capitala Italiei s-au deplasat şi poliţişti din Spania şi Anglia, care-i vor ajuta pe colegii italieni. Mulţi dintre aceştia vor patrula în zonele din Roma unde există riscul să aibă loc confruntări între fanii lui Manchester şi cei ai Barcelonei.
Autorităţile italiene sunt îngrijorate, mai ales că în decembrie 2007, când s-a disputat partida dintre AS Roma şi Manchester din grupele Ligii Campionilor, mai mulţi fani englezi au fost bătuţi sau înjunghiaţi.
Prefectul Romei, Giuseppe Caruso, cel care se ocupă de organizarea forţelor de ordine mobilizate pentru acest meci a ţinut să calmeze spiritele: „Roma nu va fi militarizată pentru că nu are nevoie de aşa ceva. Este un oraş obişnuit cu marile evenimente“. Acesta s-a arătat preocupat mai mult de tentativa unor fani de a falsifica bilete de intrare la meci.
La Roma sunt aşteptaţi 50.000 de suporteri străini, 30.000 de englezi şi 20.000 de spanioli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS