18.3 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPalestina, primul meci în Europa

Palestina, primul meci în Europa

Echipa naţională de fotbal a Palestinei a disputat, pentru prima dată în istorie, un meci amical în Europa, miercuri seară, la Bruxelles, în compania formaţiei din liga a doua belgiană, FC Bruxelles.
„A fost nevoie de multe eforturi diplomatice pentru a permite unor jucători să părăsească Gaza şi Cisiordania şi pentru ca acest meci să aibă loc. Probabil că dreptul la libera circulaţie pentru palestinienii care au interdicţia de a părăsi Israelul este cel mai greu de obţinut“, a declarat Leila Chahid, delegat general pentru Palestina la Bruxelles.
Echipa Palestinei a fost învinsă, cu scorul de 4-3, de formaţia FC Bruxelles, într-un meci disputat pe stadionul „Edmond Machtens“ din Molenbeek, una dintre cele 19 comune din regiunea capitalei Bruxelles, unde se află o importantă comunitate de origine musulmană.
În faţa a aproximativ 4.000 de spectatori, jucătorii antrenaţi de Izet Hamzeh au intrat pe teren cu o eşarfă în culorile Palestinei, după care s-au aşezat în spatele unui banner pe care se putea citi mesajul: „A goal for peace“ (Un gol pentru pace).
Federaţia de Fotbal din Palestina este afiliată la FIFA din 1998. Echipa naţională este constrânsă să joace meciurile de pe teren propriu în străinătate, cel mai adesea în Qatar şi Iordania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS