18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChivu - naiv, dar lider

Chivu – naiv, dar lider

Echipa la care evoluează căpitanul tricolorilor conduce detaşat în ierarhia din Serie A, după ce a învins-o pe AC Milan, cu 2-1, în meciul de duminică, în care prestaţia fundaşului român a fost apreciată diferit de jurnaliştii italieni.

La campioana en-titre a Italiei, Internazionale Milano, este mare sărbătoare după ce trupa pregătită de Jose Mourinho şi la care evoluează căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, a învins duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia AC Milan, în etapa a 24-a din Serie A. Pentru Inter au marcat Adriano (’29) şi Dejan Stankovici (’43), în timp ce golul formaţiei AC Milan a fost înscris de Pato (’71). Cristi Chivu a fost integralist în derbiul oraşului Milano şi a primit un cartonaş galben în cel de-al doilea minut de prelungire al partidei. La finalul confruntării de duminică seară, internaţionalul român a spus că echipa sa a obţinut victoria în derbi cu multă suferinţă.
„Am încercat să ne apărăm cât mai bine, am ştiut că nu va fi un joc uşor, dar am făcut ceea ce trebuia. Golul marcat de Pato a venit mai mult datorită meritului lor decât al nostru. Anumite dificultăţi apar mereu atunci când există atât de multă calitate în joc, dar am câştigat acest meci important. Inter este norocoasă să aibă ca rivală o formaţie extrem de bună, iar acest lucru face ca performanţa noastră în acest joc să fie una mai mare“, a spus Cristi Chivu.

Ancelotti: A fost penalti clar produs de Chivu

După 24 de etape, Internazionale Milano conduce detaşat în ierarhia din Serie A, cu 56 de puncte, fiind urmată, în ordine, de Juventus Torino, cu 47 de puncte, şi de AC Milan, cu 45 de puncte. Tehnicianul Carlo Ancelotti s-a resemnat cu faptul că echipa sa nu mai are şanse la titlu în acest sezon, însă susţine că avântul „diavolilor“ a fost tăiat de arbitrul Roberto Rosetti, care, în meciul cu Inter, nu a sancţionat un fault evident al lui Chivu asupra lui Inzaghi, privând-o astfel pe Milan de o remiză.
„A fost penalti clar produs de Chivu la Inzaghi şi vă pot spune că nu a fost singura fază de 11 metri din acest joc. În prezent, nu ne mai gândim la câştigarea campionatului, ci să ne menţinem acolo în primele trei echipe“, a susţinut tehnicianul formaţiei AC Milan.

Datasport: Chivu a fost naiv

Presa italiană a avut păreri împărţite în privinţa prestaţiei pe care Cristi Chivu a avut-o în partida de duminică. Unii jurnalişti au apreciat jocul făcut de fundaşul român la derbiul milanez, în timp ce alţii au evidenţiat infracţiunea comisă în propriul careu de Chivu, care ar fi putut fi sancţionată cu penalti.
„Cuplul Samuel-Chivu a avut o prestaţie bună în mijlocul defensivei, cu câteva scăpări în unele momente“, a scris site-ul affaritaliani.it, care a apreciat prestaţia celor doi fundaşi centrali ai echipei Inter cu nota 7.
În schimb, agenţia Datasport a considerat că fundaşul român a tratat naiv unele faze şi l-a notat cu 5,5: „Chivu l-a ţinut evident în careu pe Inzaghi, în minutul 80, chiar în suprafaţa de pedeapsă proprie, dar norocul său a fost că arbitrul Rosetti nu a văzut acest incident. Prea naiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS