27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalul românesc, arenă de lupte

Fotbalul românesc, arenă de lupte

FRF şi LPF au semnat o declaraţie de pace, prin care se încearcă stoparea situaţiilor conflictuale, însă Florin Prunea, Ionuţ Lupescu, Victor Piţurcă şi Cornel Dinu nu par să ţină seama de acest apel.

Conducerile executive şi administrative ale Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal au emis, la începutul acestei săptămâni, un comunicat, în care se precizează că au luat decizia de a pune punct oricăror declaraţii reciproc jignitoare, calomnioase sau acuzatoare. Comunicatul a fost semnat de preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi de cel al LPF, Dumitru Dragomir.
Conducerile celor două foruri atrag atenţia asupra faptului că organismele jurisdicţionale vor da sancţiuni dintre cele mai dure, în cazul în care reprezentanţii cluburilor se vor abate de la buna-cuviinţă.
„Perpetuarea conflictelor, calomniilor şi a stării de tensiune din fotbalul românesc afectează nu numai demersurile pe care FRF şi LPF sunt obligate să le întreprindă, ci şi imaginea noastră şi a fotbalului românesc pe plan intern şi internaţional. Or, o imagine proastă va împiedica, în ultimă instanţă, ducerea la bun sfârşit a acţiunilor evocate. Cât despre apelul comun pe care îl lansăm şi despre decizia noastră de a nu ne mai ataca şi jigni reciproc, atragem atenţia că, în cazul în care vor exista abateri de la buna-cuviinţă, moralitatea şi fairplay-ul care trebuie să caracterizeze fotbalul românesc, organismele jurisdicţionale vor aplica, în baza regulamentelor sportive, cele mai dure sancţiuni“, se arată în comunicatul comun al FRF şi LPF.

Prunea şi Lupescu continuă războiul cu Dragomir

În ciuda declaraţiei de pace care a fost semnată la Casa Fotbalului, „lupii tineri“ din cadrul FRF, Florin Prunea şi Ionuţ Lupescu, au anunţat că nu vor înceta conflictul pe care îl au cu Dumitru Dragomir. Prunea, care este director în cadrul departamentului Relaţii Internaţionale, a precizat că îşi menţine decizia de a-l acţiona în instanţă pe Dumitru Dragomir, deoarece şeful LPF l-a acuzat că a adus prostituate pentru oficialii din FRF, numindu-l „peştele Federaţiei“.
„Eu nu am fost prezent la semnarea acestei păci, pentru că eram plecat în străinătate. Sper să ţină cât mai mult, dar totul depinde de cei de la LPF. Nu mă interesează că FRF şi LPF s-au împăcat, eu tot îl dau în judecată pe Dragomir. Nu are legătură una cu alta. Nu pot să îl iert, a făcut nişte declaraţii prin care a atentat la intimitatea mea şi trebuie să răspundă pentru ele“, a spus Prunea, pentru NewsIn, adăugând că nu există nici o cale de împăcare între el şi preşedintele LPF.
La rândul său, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a spus că nu s-a împăcat cu Dumitru Dragomir, precizând că declaraţia de pace a fost semnată, din partea Federaţiei, doar de preşedintele Mircea Sandu.
„Eu nu m-am împăcat cu Dumitru Dragomir, nu am participat la acea discuţie. Doar preşedintele Mircea Sandu a semnat comunicatul. Nu ştiu cât va ţine această pace, depinde de cei de la LPF. Noi niciodată nu l-am atacat pe preşedintele Ligii sau vreun membru, doar ne-am apărat şi am răspuns acuzelor care ni s-au adus“, a spus Lupescu.

Piţurcă şi Dinu sunt în conflict deschis

În ciuda comunicatului forurilor fotbalistice româneşti, alt angajat al FRF, selecţionerul Victor Piţurcă, continuă conflictul pe care îl are cu administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu. Tehnicianul tricolorilor a susţinut că lui Dinu nu i-a părut rău pentru înfrângerea suferită de Dinamo în prima manşă a turului I al Cupei UEFA, în faţa olandezilor de la NEC Nijmegen.
„Acum văd că el e cel care analizează adversarul. Ce i-o fi spus lui Rednic despre adversarii ăştia?! Eu am foarte mulţi prieteni în conducerea lui Dinamo şi chiar regret că au suferit o înfrângere. Credeţi că lui i-a părut rău că a pierdut Dinamo?! Hai să fim serioşi! Eu vă spun din ce aflu de la conducătorii dinamovişti“, a precizat Piţurcă.
Într-o declaraţie acordată ProTV, Dinu nu i-a rămas dator lui Piţurcă şi a spus că acesta este o „canalie“.
„M-am săturat de lichele, daţi-mi o canalie. Piţurcă e o canalie. E ultima dată când îi pronunţ numele acestui individ“, a spus administratorul delegat al FC Dinamo.
Comentând posibilitatea ca Piţurcă să ajungă într-o zi antrenor la Dinamo, Dinu a afirmat: „Totul este posibil atât timp cât trăim într-o societate în care troglodiţii şi tâlharii sunt lăudaţi că sunt inteligenţi şi că sunt utili“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS