18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFane Stoica spune că Ştiinţa bate la Urziceni

Fane Stoica spune că Ştiinţa bate la Urziceni

Fostul antrenor al oltenilor pretinde că Universitatea este o forţă a fotbalului românesc, la Craiova începând o nouă eră.

– Craiova ta dragă joacă în etapa viitoare la Urziceni, acolo unde tu, la primul meci pe banca Universităţii, ai câştigat cu 1-0 în faţa lui Dan Petrescu. Ce pronostic oferi pentru luni?
– 2! Eu am mare încredere în Universitatea Craiova. Oltenii au avut ghinion în ultimele două etape. Singura problemă a echipei este faptul că, deocamdată, are doar 11-12 jucători cu experienţă. Ceilalţi sunt încă mici pentru un război aşa de mare. Cum lipsesc doi-trei jucători, se vede. De exemplu, altul ar fi fost deznodământul meciului din Ştefan cel Mare dacă ar fi fost în teren Wobay şi Baird. Datele problemei se vor schimba peste unu-doi ani. Atunci, puştii olteni vor avea şi experienţă competiţională. Sunt sigur că în iarnă vor fi aduşi vreo doi-trei jucători puternici, cu experienţă, iar atunci Craiova va redeveni forţa fotbalului românesc. De altfel, şi acum Universitatea este o forţă a fotbalului românesc.

Politica lui CFR Cluj s-a dovedit bună

– „O forţă“, dar care priveşte la TV meciurile din cupele europene, în timp ce şapte echipe româneşti joacă în aceste competiţii.
– Craiova a început o nouă eră fotbalistică. Nu vreau să laud aiurea echipa, mai ales că eu am fost dat afară de la Universitatea, dar aceasta-i realitatea. De patru ani se lucrează olteneşte la acest proiect de renaştere, adică fantastic de bine.
– Ce zici de seara magică pe care ne-a oferit-o CFR Cluj marţi în Liga Campionilor (AS Roma – CFR 1-2), echipa ardeleană fiind alcătuită aproape în totalitate din străini, plus un oltean pur sânge, Trică, şi alţi câţiva români?
– Pe „Olimpico“ au jucat vreo patru români, dar politica echipei CFR, achiziţionarea de străini, s-a dovedit bună. Au încercat şi alţii politica ardelenilor, dar nu le-a ieşit. CFR a adus jucători gata făcuţi şi, cum spuneam, le-a ieşit pasenţa. Noi, Craiova, trebuie să mai aşteptăm ca aceşti copii să facă 23-24 de ani şi atunci o să le fie greu tuturor cu Universitatea.

Pentru mine doar Universitatea există

– Eşti antrenor la Internaţional Piteşti acum, n-ai mai avut loc în Oltenia ta dragă?!
– Pentru mine, există o singură echipă – Universitatea Craiova! Restul sunt locuri de muncă.
– Ultimul tău loc de muncă în Liga I a fost Gloria Buzău, o echipă aflată în cădere liberă!
– La Buzău au fost unele lucruri urâte…
– Adică?
– Şi cei de acolo au încercat să meargă pe o filieră străină, crezând că jucătorii străini din ligi inferioare (III şi IV) sunt mai buni decât copiii noştri. Din acest motiv, nu m-am înţeles cu cei de la Buzău, eu susţinând că politica asta este o greşeală mare. Nu că aş fi eu „rasist“, dar susţin că şi noi, românii, suntem destul de puternici şi inteligenţi, astfel încât să facem lucruri bune în ţara noastră. Nu o să fiu de acord niciodată cu achiziţionarea de străini, unii de duzină, decât dacă sunt peste valoarea celor de aici.
– Cum este noul tău loc de muncă?
– Sunt doar de câteva zile, nu pot să fac multe declaraţii. Ceea ce mă încântă este faptul că, printre altele, dl. Lazăr, patronul acestei echipe, construieşte la Curtea de Argeş o bază sportivă extraordinară. Cred că o să fie cea mai frumoasă din România!
– Şi dacă, de exemplu, te solicită Andone să-l secondezi la altă grupare, pleci?
– Nu mai accept să fiu secundul nimănui. Mergeam, ca secund, numai cu Protasov la CFR Cluj…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII