18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTineretul poate să fie mândria ţării

Tineretul poate să fie mândria ţării

România – Ţara Galilor
Stadion „Emil Alexandrescu“
, Iaşi, astăzi, ora 20.00 (TVR 2).
Formaţii probabile:
România:
Tătăruşanu – Ninu, Tudose, Mardare, Sepsi – Ropotan, Chiacu, Torje, Deac – B. Stancu, Keşeru. Antrenor: Emil Săndoi.
Ţara Galilor: Hennesey – Blake, Gunter, R. Williams, Bale – MacDonald, Edwards, Ramsey, Wiggins – Vokes, Evans. Antrenor: Brian Flynn.
Va arbitra: Velasco Carballo (Spania).

Tricolorii mici au şanse mari să ajungă la CE din Suedia şi pornesc ca favoriţi în meciul cu Ţara Galilor. Săndoi vrea să-şi prelungească seria de 18 meciuri fără înfrângere. 

Naţionala de tineret condusă de Emil Săndoi se află în faţa ultimului meci al fazei grupelor de calificare la Campionatul European de tineret din 2009, urmând să întâlnească în această seară, la Iaşi, reprezentativa Ţării Galilor. Înaintea acestei partide, cele două formaţii se află la egalitate de puncte, iar tricolorii mici au nevoie de o victorie pentru a-şi asigura prezenţa la baraj din postura de lider al grupei, dar şi în cazul unui rezultat de egalitate păstrează şanse de calificare de pe locul al doilea.
Pe 21 august, băieţii lui Săndoi i-au învins pe galezi în deplasare, cu 1-0, printr-un gol marcat de Bogdan Stancu, şi au luat atunci o opţiune serioasă pentru calificare.
Naţionala Under 21 a României vine după o remiză în Bosnia (1-1), obţinută în urma unei prestaţii mai puţin convingătoare. Din acest motiv, nu este exclus ca la partida de pe stadionul „Emil Alexandrescu“ din Iaşi Săndoi să opereze câteva modificări în unsprezecele de start.

18 meciuri fără înfrângere

Unul dintre motivele care ne fac să credem că reprezentativa de tineret a României se va califica la turneul din Suedia de anul viitor, obţinând astăzi cel puţin o remiză, este că, sub mandatul lui Emil Săndoi, echipa a reuşit o serie incredibilă de 18 meciuri fără înfrângere. „Am făcut doar o remiză în Bosnia, însă suntem favoriţi, mai ales că şi rezultatul de egalitate ne păstrează şansele de calificare la baraj. Noi avem un avantaj mare în faţa Franţei şi a Ţării Galilor prin faptul că jucăm meciul decisiv pe teren propriu. Sper ca la ora partidei stadionul din Iaşi să fie arhiplin şi publicul ieşean să ne poarte spre calificare. Suporterii de aici ne-au ajutat mult şi în confruntarea cu Franţa, de acum câteva luni, în care am obţinut un preţios rezultat de egalitate, ce ne-a menţinut în cursa calificării. Sperăm ca şi de această dată să se manifeste la fel“, a spus Săndoi.
Spre deosebire de meciul tur, jucat în august la Wrexham, selecţionerul nu se va mai putea baza pe fundaşul lui Lazio, Ştefan Radu, pe care Victor Piţurcă l-a convocat la naţionala de seniori pentru meciurile cu Lituania şi Insulele Feroe. Biletele pentru această importantă confruntare au fost puse în vânzare încă de sâmbătă dimineaţă, la preţul de zece lei, intrarea pe stadion fiind generală, şi se aşteaptă ca arena să fie plină la ora începerii meciului.

Oaspeţii au sosit duminică

Echipa Ţării Galilor a ajuns la Iaşi duminică şi are în componenţă mai mulţi fotbalişti care au strâns deja destule selecţii şi în echipa mare, precum Hennessey, Gunter, Edwards, Bayle sau Evans. De fapt, oficialii federaţiei galeze au afirmat că actuala generaţie de la echipa de tineret este una pe care naţionala de seniori se va baza peste doi-trei ani în tentativa de a se califica la un turneu final. Înaintea decolării spre România, selecţionerul Ţării Galilor, Brian Flynn, s-a declarat încrezător în şansele echipei sale de a obţine un rezultat pozitiv. „Fără îndoială, meciul din România va fi foarte dificil. Românii au primit doar două goluri în competiţie şi formează o echipă puternică. Însă noi, la meciul tur, deşi am pierdut, am arătat României că suntem capabili să o învingem. Aş fi îngrijorat dacă am merge în România fără să avem şanse, dar noi avem şanse“, a declarat Flynn, de 53 de ani, care în cariera sa a mai antrenat formaţiile Wrexham şi Swansea City, iar ca jucător a evoluat la Leeds United.
Tot astăzi, Bosnia întâlneşte pe teren propriu reprezentativa Franţei. În clasamentul Grupei a 10-a a preliminariilor conduce România la egalitate de puncte cu Ţara Galilor (15), cele două fiind urmate de Franţa, cu 14 puncte, şi de Bosnia-Herţegovina, cu patru puncte. Ultimul loc este ocupat de Malta, cu trei puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII