18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCum au început tricolorii săptămâna

Cum au început tricolorii săptămâna

Tenis

Victor Hănescu s-a impus, ieri, în faţa italianului Simone Bolelli, scor 7-6, 3-6, 6-4, în manşa inaugurală a turneului olimpic de tenis de la Beijing. În turul doi, Hănescu îl va întâlni pe învingătorul meciului dintre Gael Monfils şi Nicolas Almagro.
Este pentru prima dată în istoria olimpică a tenisului când un român accede în turul doi la simplu.
Cea mai bună performanţă românească la o olimpiadă a fost în proba de dublu, un sfert de finală jucat de perechea George Cosac / Dinu Pescariu, la JO de la Barcelona din 1992.

Canotaj

Echipajul României format din Constanţa Burcică, Viorica Susanu, Rodica Şerban, Eniko Barabaş, Simona Muşat, Ioana Papuc, Georgeta Andrunache, Doina Ignat şi Elena Georgescu s-a calificat ieri, în finala probei de 8+1, câştigând seria a doua a calificărilor. Echipajul României a reuşit un timp de 6:05,77, devansând echipajul din Olanda şi pe cel din Australia.
În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, echipajul de 8+1 al României format din Aurica Bărăscu, Georgeta Damian, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elena Georgescu, Doina Ignat, Elisabeta Lipă, Ioana Papuc şi Viorica Susanu a cucerit titlul olimpic.
Echipajul românesc format din Ionelia Neacşu / Roxana Cogianu nu a reuşit ieri calificarea în finala la 2 vâsle, terminând pe locul 3 în prima serie de recalificări, cu timpul de 7:01,69.

Nataţie

În finala de 400 de metri liber, care s-a desfăşurat ieri, în cadrul Jocurilor Olimpice, înotătoarea Camelia Potec s-a clasat pe locul şase, fiind înregistrată cu timpul de patru minute, patru secunde şi 66 de sutimi. Medalia de aur a fost câştigată de britanica Rebecca Adlington, cu timpul de 4:03,22, aceasta devansându-le pe americana Katie Hoff, cu 4:03,29, şi pe compatrioata sa, Joanne Jackson, cu 4:03,52. Campioana olimpică de la Atena la această probă, Laure Manaudou, a ocupat ultimul loc.
Tot ieri, Camelia Potec s-a clasat pe locul al treilea în seria a patra de calificare la 200 de metri liber, fiind cronometrată cu 1:57, 65, calificându-se astfel în semifinale.

Tir

Alin Moldoveanu s-a clasat ieri pe locul patru în finala probei de puşcă aer comprimat 10 metri, după ce a reuşit un total de 698,9 puncte, ratând cu 0,5 puncte obţinerea medaliei de bronz. Pe primul loc, s-a situat indianul Abhinav Bindra, cu 700,5 puncte, urmat de chinezul Qinan Zhu, cu 699,7 puncte şi de finlandezul Henri Hakkinen cu 699,4 puncte.

Scrimă

Românca Cristina Stahl a fost învinsă ieri de reprezentanta Germaniei, Katja Waechter, scor 6-15, în cadrul 16-imilor turneului olimpic de floretă.
România mai este reprezentată la scrimă de Mihai Covaliu (sabie), Rareş Dumitrescu (sabie), Ana Maria Brânză (spadă) şi de Virgil Sălişcan (floretă).

Handbal

În al doilea meci pe care l-a susţinut în Grupa A, echipa naţională de handbal feminin a României a jucat ieri cu reprezentativa ţării gazdă, China. Elevele lui Gheorghe Tadici s-au impus cu scorul de 34-20, golurile naţionalei noastre fiind marcate de Carmen Amariei (9 goluri), Ramona Maier (8), Ionela Stanca (6), Aurelia Brădeanu (4), Valeria Beşe (2), Adina Meiroşu (2), Adriana Nechita, Valentina Elisei şi Narcisa Lecuşanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS