22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLuţu părăseşte Ştiinţa

Luţu părăseşte Ştiinţa

Mijlocaşul oltean de 32 de ani susţine că vrea să plece de la echipă, pentru a da posibilitatea jucătorilor tineri să se afirme.

Dacă, la capitolul sosiri, în dreptul Universităţii Craiova se poate trage linie, la rubrica plecări ar mai putea apărea un nume. Veteranul echipei, Ionuţ Luţu, şi-a manifestat dorinţa de a părăsi Ştiinţa, el având câteva oferte tentante cărora vrea să le dea curs. „Dacă până luni (astăzi – n.r.) nu rezolv nimic cu suedezii, marţi sau miercuri plec în Ucraina. Am o ofertă de la o grupare din prima ligă. De asemenea, mă mai doreşte o echipă şi din Kazahstan, acolo se plăteşte foarte bine. Oricum, în proporţie de 90 la sută plec de la Craiova. Consider că este normală plecarea mea, pentru a lăsa locul unuia mai tânăr să se afirme. Aş fi vrut să joc mai mult, dar regret că n-am reuşit să-l conving pe Nicolo Napoli să mă folosească mai des“, a declarat Luţu, pentru craiovamaxima.ro.
Unul dintre jucătorii cei mai îndrăgiţi de suporterii olteni, Ionuţ Luţu a evoluat în 17 partide în sezonul trecut, în nici una ca titular, adunând 415 minute în tricoul Universităţii, echipă pentru care a marcat două goluri, ambele împotriva Daciei Mioveni (cel din tur a echivalat cu trei puncte). „Hagi“ simte că mai poate juca doi-trei ani la un nivel ridicat şi spune că după o ultimă aventură în străinătate i-ar plăcea să revină acasă, pentru a-şi încheia cariera la gruparea din Bănie.
Ştiinţa îi mai are disponibili pentru vânzare pe Ciucă, Velcovici, Bornescu, Tănasă, Săceanu, Bănică, Stoianof, Gărgălie şi Gîrlă, ultimii trei evoluând până acum sub formă de împrumut la FC Caracal. Potrivit patronului Adrian Mititelu, Ciucă şi Velcovici sunt ca şi transferaţi la Gloria Bistriţa, ardelenii urmând să plătească pentru ei 200.000 de euro. „Ne-am înţeles cu Bistriţa şi jucătorii sunt mulţumiţi. Mai rămâne să semnăm actele“, a precizat finanţatorul oltean. Acesta a mai spus că aşteaptă încă un răspuns de la „U“ Cluj pentru Goga, dar şansele ca atacantul de 23 de ani să ajungă în Bănie sunt infime, mai ales că, din cei şase jucători propuşi ardelenilor împreună cu milionul de dolari, au rămas disponibili doar Stoianof, Gărgălie, Gîrlă şi Bănică, Ciucă şi Velcovici fiind amanetaţi de Bistriţa. Bornescu, Tănasă şi Săceanu sunt tot în aşteptare. Primul a anunţat că vrea să joace doar în Capitală, pentru ceilalţi doi existând oferte de la FC Argeş, Timişoara şi Buzău.

Njock s-a accidentat

Nici revenirea în Bănie a lui Jeremie Njock nu mai este sigură sau, dacă aceasta se va produce, el nu va putea să-şi ajute echipa o perioadă. Atacantul camerunez împrumutat la AFC Tubize s-a accidentat în weekendul trecut, în partida cu Oud-Heverlee Leuven, din cadrul play-off-ului de promovare în prima ligă belgiană, câştigată cu 1-0. Njock a suferit o leziune a ligamentelor încrucişate, după un contact cu portarul advers, şi va fi indisponibil între trei şi şase luni.
Camerunezul anunţase de acum o săptămână, când a adus victoria lui AFC Tubize în confruntarea cu Antwerp (1-0), că nu mai vrea să se întoarcă la Universitatea şi că doreşte să rămână în Belgia, dar patronul Mititelu l-a avertizat că va fi penalizat dacă nu se prezintă pe 14 iunie, la reunirea Ştiinţei.
Dacă Njock nu vrea să mai audă de Craiova, alt atacant, Liviu Ganea, s-a autopropus la Universitatea. Fotbalistul de 20 de ani al lui Dinamo, crescut la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, nu mai este dorit în „Ştefan cel Mare“, jucătorul susţinând că i-ar plăcea să îmbrace tricoul alb-albastru. Mititelu a dat însă de înţeles că fotbalistul nu este dorit în Bănie, după ce în urmă cu trei ani, când s-a dorit aducerea sa, Ganea a fost direcţionat către Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII