18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, tras pe dreapta

Mutu, tras pe dreapta

Sezonul s-a încheiat pentru atacantul român, care a fost suspendat două etape pentru că a contestat verbal o decizie a arbitrului, la Cagliari. Suporterii Fiorentinei nu exclud varianta ca Milan să se fi implicat în această poveste.

 

 

 

Comisiile de disciplină din Italia iau uneori decizii ciudate. Una dintre victimele judecătorului sportiv este Adrian Mutu. Eliminat în meciul de duminică, de la Cagliari, pentru proteste, jucătorul Fiorentinei a primit două etape de suspendare, în condiţiile în care, în general, o astfel de măsură se ia numai în urma unui fault foarte dur sau a unui gest nesportiv. Această suspendare survine într-un moment foarte important pentru Fiorentina, care, după înfrângerea din Sardinia, a pierdut locul al patrulea, ultimul care asigură participarea în Champions League. Mutu a explicat ce s-a întâmplat la finalul partidei cu sarzii: „După ce mi-a arătat cartonaşul galben, eu nu am făcut altceva decât să-l întreb: «De ce mi-ai dat cartonaş?», însă el nu mi-a răspuns şi l-a scos şi pe cel roşu. Recunosc că eram foarte nervos când am părăsit terenul, însă cine nu ar fi fost în acea situaţie?!“.

Lăsând la o parte faptul că a fost eliminat, Mutu nu a jucat mai nimic la Cagliari, după cum a scris toată presa italiană, evoluţia slabă a românului culminând cu o ratare copilărească, el preferând un lob inutil în postura de singur cu portarul. „Credeam că mă aflu în ofsaid“, s-a scuzat „Il Fenomeno“.

Şi-a băgat Milan coada?

 

În anul 2006, s-a dorit crearea unui moment „zero“ în fotbalul italian, odată cu deposedarea lui Juventus de două titluri de campioană şi retrogradarea acesteia în Serie B, precum şi penalizarea altor cinci echipe pentru blaturi, mită acordată arbitrilor şi alte lucruri murdare. La un an după scandalul „calciopoli“, în 2007, Luciano Moggi, fostul „părinte“ al aranjamentelor şi al mafiei din fotbalul italian, spunea că „nimic nu s-a schimbat, toate lucrurile au rămas la fel“.

Nu puţini sunt suporterii Fiorentinei care, pe forumurile de pe internet, au lansat chiar ideea că în spatele deciziilor de arbitraj împotriva Fiorentinei din ultimele etape, unele având rolul de a-i enerva pe jucătorii toscani, se află Milan. Întâmplător sau nu, ascensiunea spectaculoasă a „rossonerilor“ a coincis cu succesul în alegeri al lui Silvio Berlusconi, care şi-a adjudecat din nou postul de prim-ministru. În ultimele etape, Milan a avut un parcurs de senzaţie, obţinând victorii chiar şi la patru goluri diferenţă, fără să întâmpine mari probleme din partea adversarelor şi nici a arbitrilor. Ce-i drept, Milan a reuşit să învingă duminică şi pe marea rivală, Inter.

Misiune dificilă pentru Fiorentina, în ultimele etape

 

După plecarea lui Luca Toni de la Fiorentina, Adrian Mutu a devenit jucătorul numărul unu la gruparea toscană. Românul a dus practic în spate Fiorentina spre vârful clasamentului, dar şi până în semifinalele Cupei UEFA, atrăgându-şi simpatia fanilor, care
l-au numit „Il Fenomeno“. În acest sezon, Mutu a marcat 23 de goluri în 40 de partide, în Serie A, în Cupa Italiei şi în Cupa UEFA.

În ultimele meciuri din actuala ediţie a campionatului Italiei, Fiorentina nu va fi lipsită numai de aportul lui Mutu. Christian Vieri nu va fi nici el disponibil, din cauza unei accidentări, iar Pasqual a fost, la rândul lui, suspendat. Duminică, echipa antrenată de Cesare Prandelli va întâlni pe teren propriu o formaţie care îşi joacă ultima şansă de a rămâne în prima divizie, Parma, iar în runda următoare se va deplasa în Piemonte, pentru confruntarea cu AC Torino, altă formaţie aflată la ananghie. În schimb, Milan, care se află pe poziţia a patra, la un punct în faţa Fiorentinei, va juca în deplasare cu Napoli, o echipă lipsită de griji, iar în ultima etapă va primi pe „San Siro“ replica lui Udinese, aflată pe locul al şaptelea, în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS