22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBornescu, liber să plece

Bornescu, liber să plece

Aflat în ultimul an de contract cu Ştiinţa, portarul Mircea Bornescu ar putea părăsi gruparea din Bănie, lucru recunoscut şi de finanţatorul echipei.

Pentru Mircea Bornescu, partida de mâine cu Ceahlăul ar putea fi ultima în tricoul alb-albastru. Portarul Universităţii Craiova mai are un an de contract cu gruparea olteană şi, conform regulamentelor FIFA, din iarnă, când va intra în ultimele şase luni de angajament, va fi liber să opteze pentru orice club doreşte. „Jose“ s-ar putea însă despărţi de Ştiinţa din vară, finanţatorul Adrian Mititelu nefiind împotriva acestui lucru. „Şi ce dacă pleacă Bornescu? Mai are un an de contract cu Universitatea, dar, dacă vrea, poate să plece“, a admis Mititelu, care le-a prelungit însă contractele celorlalţi componenţi ai echipei. „În afară de Bornescu şi de Andrei Ionescu, toţi ceilalţi jucători şi-au prelungit înţelegerile cu clubul. Am vorbit şi cu Ionescu, dar el a refuzat prelungirea contractului“, a precizat patronul Ştiinţei.
„Micul Balaci“ a primit din nou oferte de la cluburi din prima ligă olandeză, prin intermediul impresarului său din Ţara lalelelor, dar nu şi-a manifestat dorinţa de a părăsi echipa, contractul său cu Universitatea fiind valabil până în 2012. Pentru el, acest sezon este însă încheiat, Ionescu urmând să rateze şi meciul cu Ceahlăul din cauza durerilor de tibie. Mijlocaşul oltean va lua drumul Capitalei, pentru a fi consultat de medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu.

Silviu Lung Jr., înlocuitor de nădejde

Impresarul lui Mircea Bornescu, Ana Maria Prodan, susţinea încă din iarnă că jucătorul nu ar duce lipsă de oferte, vorbindu-se de echipe din Turcia şi Germania, dar atunci Mititelu s-a opus plecării titularului dintre buturile Ştiinţei. Acum însă, când Silviu Lung Jr. a lăsat o impresie foarte bună la debutul său în Liga I, dovedind că se poate conta şi pe el, Bornescu ar putea primi undă verde să plece, mai ales că, la 28 de ani, un contract în străinătate i-ar prinde mult mai bine.
În ultima vreme, „Jose“ a avut şi unele conflicte cu suporterii, care l-au acuzat după prestaţiile mai slabe, cum a fost cea din partida cu Universitatea Cluj. Portarului craiovean i s-a reproşat şi reacţia târzie la golul lui Dayro Moreno, prin care Steaua s-a impus în Bănie.
De aici a pornit şi zvonul că Bornescu s-ar fi certat cu patronul Mititelu cu două zile înainte de partida cu Gloria Buzău, pentru care nu a avut drept de joc, fiind suspendat, el plecând atunci acasă, la Bucureşti. „Jose“ fusese văzut în biroul finanţatorului Universităţii şi în seara dinaintea meciului cu Steaua, lucru confirmat de Mititelu. „Este adevărat că a venit la mine, eu l-am chemat, dar pentru a-i spune că urmează un meci greu şi că mă aştept la o evoluţie bună din partea lui“, a precizat patronul alb-albaştrilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII