21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamităm Timişoara

Dinamităm Timişoara

Mihai Dina, atacantul Ştiinţei, şi-a propus să înscrie şi în partida de vineri, cu Poli Timişoara, când alb-albaştrii vor să obţină primele trei puncte din cele nouă pe care le au în plan până la finalul sezonului.

În ultimele trei etape, Universitatea Craiova a acumulat doar două puncte, deşi s-ar fi putut alege cu şase, dacă ţinem cont de ghinionul din partida cu Gloria Bistriţa şi de prestaţia de apreciat a tinerilor trimişi în teren de Nicolo Napoli la meciul cu Oţelul. Fotbalul se joacă însă pe goluri, iar pe alb-albaştri îi aşteaptă acum trei partide de foc, cu Timişoara, Dinamo şi Steaua, care ar putea readuce neliniştea în Bănie. În tur, Ştiinţa a obţinut patru puncte din aceste trei dispute, acum oltenii şi-au propus să scoată nouă puncte până la finalul sezonului, în ultimele două etape, Stoica şi compania urmând să joace la Buzău şi acasă, cu Ceahlăul.
Pentru început, Ştiinţa vrea să dea lovitura la Timişoara, echipă în faţa căreia s-a impus în ultimele două întâlniri. Pe 31 octombrie 2007, craiovenii câştigau, cu 2-1, pe „Ion Oblemenco“, după două reuşite de senzaţie ale lui Florin Costea (’10) şi Gigel Bucur (’71) venind golul victorios al lui Michael Baird (’77), în timp ce pe 12 mai 2007, pe un stadion „Dan Păltinişan“ fără spectatori, oltenii le predau bănăţenilor o lecţie de fotbal, scor 5-1 (A. Cristea ’31 / Dina ‘7, Baird ’51, ’90, D. Stoica ’63-p, ’84-p). Elevii lui Napoli se pregătesc pentru un nou succes, chiar dacă Baird (accidentat), considerat „naşul“ timişorenilor, nu se va afla vineri pe teren. Italianul nu va putea conta nici pe Tănasă, M. Costea (accidentaţi) şi Mitchell (suspendat), dar vor reveni Bornescu, Fl. Costea şi Dănănae. Alb-albaştrii au avut programat şi ieri un antrenament, plecarea spre Timişoara fiind prevăzută pentru mâine-dimineaţă, cu avionul.

Dina vrea să marcheze din nou

Mihai Dina, autorul golului egalizator din partida cu Oţelul, susţine că Universitatea porneşte ca favorită în disputa cu Poli, meci în care şi-a propus să marcheze iar. „La Timişoara suntem favoriţi, pentru că am câştigat atât pe teren propriu, cât şi la ei, în ultimele confruntări directe. Sper să obţinem un rezultat pozitiv şi în meciul de vineri. Mă bucur că am înscris cu Oţelul, este datoria mea ca atacant şi sper să punctez şi în poarta timişorenilor. Sunt fericit că am primit încă o şansă. Au fost momente în care nu mai speram că voi juca, echipa mergea bine, iar eu nu eram luat în lot. Dar norocul meu a fost ghinionul celorlalţi colegi ai mei care s-au accidentat şi am profitat de această situaţie“, a spus Dina pe site-ul oficial al clubului.
Şi Dorel Stoica s-a declarat încrezător într-o victorie a Universităţii la Timişoara. „Meciul cu Poli este foarte greu. Timişoara are o formaţie redutabilă, pregătită de un antrenor foarte bun, dar noi mergem să obţinem puncte, să îi batem din nou acasă. Timişorenii, după ce s-au fript o dată, îşi vor lua toate măsurile de precauţie. Oricum, au o formaţie foarte bună, surpriza poate veni de oriunde, dar cei mai buni jucători ai lor sunt Ganea şi fraţii Karamian. Pentru noi, aceste trei partide, cu Poli, Steaua şi Dinamo, sunt extrem de importante şi mi-aş dori să obţinem numai victorii, deşi va fi extrem de greu“, a afirmat căpitanul Ştiinţei.

Gigel Bucur revine cu poftă de gol

Adversara de vineri a Ştiinţei luptă încă pentru un loc pe podium, timişorenii aflându-se la două puncte de poziţia a treia, ocupată de Rapid. Pentru asta, trupa lui Duşan Uhrin Jr. şi-a propus să nu mai piardă nici un punct acasă, partida cu Universitatea fiind foarte importantă. „Este un meci extrem de dificil, de care depinde, în mare măsură, calificarea noastră în Cupa UEFA. Universitatea este o formaţie care se mobilizează foarte bine împotriva echipelor puternice. Va fi o partidă de importanţa căreia trebuie să fim conştienţi cu toţii, jucători, antrenori, spectatori şi conducători“, a precizat Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al lui Poli Timişoara.
Bănăţenii au şi unele probleme de lot, mai vechilor accidentaţi Alexa şi S. Stancu alăturându-li-se Latovlevici, Luchin şi Brezinsky, suspendaţi. În schimb, va reveni golgheterul echipei, Gigel Bucur, refăcut după o serie de accidentări. Acesta a şi anunţat că vrea să aibă evoluţii cât mai bune până la finalul campionatului, pentru a prinde lotul pentru CE 2008, primul pas fiind o victorie cu Ştiinţa. „Merităm să fim mai sus în clasament. Vreau să mergem în cupe de pe locul al treilea. Craiova este o echipă de tineri, imprevizibilă. Ne-a bătut de două ori şi cred că am învăţat din asta. Trebuie să câştigăm cât mai multe din cele cinci meciuri care au rămas. Programul ne permite acest lucru. Nu ne uităm în josul clasamentului, ci doar în sus, acolo sunt adversarii noştri. Îmi doresc mult să-l impresionez şi pe Victor Piţurcă, ar fi o mare realizare să ajung la Campionatul European“, a spus Bucur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII