18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii de la Auxerre au ratat finala

Românii de la Auxerre au ratat finala

Paris Saint Germain a învins cu 3-2 pe Auxerre şi a ajuns în ultimul act al Cupei Ligii Franţei. Niculae şi Vlad Munteanu, de la oaspeţi, au jucat tot meciul, în timp ce Gabriel Tamaş nu a fost folosit de antrenorul Jean Fernandes.

 

 

Cei trei români care evoluează la AJ Auxerre, Daniel Niculae, Vlad Munteanu şi Gabriel Tamaş, au ratat calificarea în finala Cupei Ligii Franţei, după ce formaţia lor a fost eliminată de Paris Saint Germain în penultimul act al competiţiei. Pe stadionul „Parc des Princes“, parizienii s-au impus cu scorul de 3-2 (2-0), această fază a competiţiei disputându-se într-o singură manşă. Niculae şi Munteanu au fost integralişti la oaspeţi, în timp ce Tamaş nu a fost folosit de antrenorul Luis Fernandes.

PSG a început în forţă şi a constrâns-o pe Auxerre să stea în propria jumătate de teren. Fostul jucător al lui Olympique Lyon, Luyindula, a reuşit să introducă mingea în plasă în minutul 23, dar golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid. Şapte minute mai târziu, PSG a izbutit să deschidă scorul, Mario Yepes învingându-l pe Riou cu o lovitură de cap din şase metri.

După ce s-a văzut condusă, Auxerre a reacţionat imediat, dar pătrunderea în viteză a lui Oliech a avut o finalizare slabă, balonul trecând pe lângă poarta lui Landreau. Până la urmă, cei care au înscris au fost tot parizienii, cu două minute înainte de pauză, prin căpitanul lor, Pauleta, care a fructificat centrarea lui Bourillon.

 

Niculae l-a constrâns
pe Landreau să-şi bage mingea în poartă

 

În partea a doua, Paris Saint Germain a preferat să facă un joc de aşteptare, fiind la adăpostul celor două goluri marcate în prima repriză, iar oaspeţii au fost cei care au atacat mai mult. În minutul 74, Auxerre a reuşit să reducă din handicap, un merit important avându-l Daniel Niculae, care a recentrat cu capul pe spate din colţul careului mic, iar goal-keeper-ul lui PSG, Landreau, a deviat în propria poartă. Doar cinci minute a sperat Auxerre la o eventuală egalare, pentru că Mendy a dus scorul la 3-1 cu un şut spectaculos din interiorul careului, la capătul unei curse pe partea dreaptă. Scorul final a fost stabilit de Julien Quercia (Auxerre), care a punctat în prelungirile partidei.

Daniel Niculae a rămas în teren pe întreaga durată a meciului şi a avut o evoluţie bună. În afară de faza golului la care a fost implicat, „Nico“ a mai avut o singură ocazie clară de gol, în minutul 28, când Landreau a reţinut lovitura sa de cap de la 13-14 metri. Vlad Munteanu a fost folosit de antrenorul Jean Fernandes în linia mediană şi s-a achitat bine de sarcini şi în faza defensivă, dar nu a reuşit să furnizeze baloane utile liniei de atac. În minutul 64, a fost înlocuit cu Julien Quercia, care a marcat până la urmă al treilea gol al oaspeţilor.

PSG s-a calificat pentru a patra oară în ultimul act al Cupei Ligii Franţei. În finala programată pe „Stade de France“, Paris Saint Germain va întâlni învingătoarea din partida Le Mans – Lens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS