27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportContra are nevoie de egal

Contra are nevoie de egal

Doi români vor juca astăzi în Cupa UEFA. Contra şi coechipierii de la Getafe joacă pe teren propriu cu Anderlecht, iar spaniolii au nevoie de un egal pentru a se califica. Şoavă se deplasează cu Spartak Moscova la Toulouse.

Cupa UEFA programează astăzi opt partide din ultima etapă a fazei grupelor. Unul dintre românii implicaţi în competiţie este Cosmin Contra, fundaşul echipei spaniole Getafe, care va primi pe teren propriu replica belgienilor de la Anderlecht Bruxelles, în cadrul Grupei G. Ibericii ocupă locul al doilea înaintea acestui meci, în timp ce oaspeţii de pe „Coliseum Alfonso Pérez“ se află pe poziţia a treia. Cu un rezultat de egalitate, echipa lui Contra va ajunge sigur în 16-imile de finală, în timp ce belgienilor le este necesară o victorie pentru a fi siguri că trec de grupe. Totodată, ambele formaţii se pot califica chiar şi în cazul unei înfrângeri, însă totul depinde şi de rezultatul meciului dintre Hapoel Tel-Aviv şi Aalborg, programat tot în această seară.
Contra a fost titular şi a jucat 90 de minute în ultimul meci disputat de Getafe în Primera Division (1-3 cu Villarreal), după ce făcuse pe portarul în partida cu Atletico Madrid (0-1), şi sunt şanse mari ca românul să fie inclus în primul „11“.

Şoavă, deja calificat
cu Spartak

Spartak Moscova, echipa la care este legitimat şi olteanul Florin Şoavă, se deplasează în această seară în Franţa, la Toulouse, cele două formaţii urmând să se întâlnească în Grupa E a competiţiei. Ruşii au obţinut deja calificarea în şaisprezecimile de finală, dar şi-au propus ca obiectiv clasarea pe primul loc, pentru a evita un viitor adversar venit din Liga Campionilor, şi vor juca la victorie la Toulouse. Francezii nu mai au nici o şansă de a trece de grupe şi au ca obiectiv doar acumularea primelor puncte în această fază a Cupei UEFA, în care au înregistrat numai înfrângeri.
Şoavă a jucat până acum în două dintre cele trei meciuri disputate de Spartak Moscova în grupe, o repriză în partida cu FC Zürich (1-0) şi 90 de minute în întâlnirea cu Sparta Praga. Tot astăzi, în Grupa E, este programată şi partida dintre FC Zürich şi Bayer Leverkusen, ambele formaţii având însă şanse de calificare.

Bayern poate rata calificarea

După ce a început en-fanfare acest sezon, atât în Bundesliga, cât şi în Cupa UEFA, Bayern München a ajuns să aştepte ultimul meci al Grupei F pentru a fi sigură de calificarea în şaisprezecimi. Bavarezii ocupă locul al treilea în grupă, cu cinci puncte, şi vor întâlni pe teren propriu gruparea greacă Aris Salonic. Dacă nu vor câştiga, germanii riscă să fie depăşiţi de portughezii de la Sporting Braga, care au trei puncte şi vor primi replica formaţiei sârbe Steaua Roşie Belgrad.
În Grupa H, se cunosc deja două echipe calificate, Bordeaux, ocupanta primului loc, şi, surprinzător, suedezii de la Helsinborg, aflaţi pe poziţia a doua. Ocupanta locului al treilea, Panionios Atena, şi urmăritoarea ei, Galatasaray Istanbul, se vor duela în această seară de la distanţă, pentru ultimul loc care asigură calificarea. Grecii vor juca pe teren propriu cu francezii de la Bordeaux, în timp ce turcii întâlnesc la Istanbul singura formaţie fără nici un punct, Austria Viena.
Partidele din Grupele A, B, C şi D ale Cupei UEFA se dispută mâine.

Programul meciurilor din Cupa UEFA

Grupa E: FC Zürich – Bayer Leverkusen, Toulouse – Spartak Moscova; Sparta Praga stă. Clasament: 1. Spartak Moscova 7 puncte; 2. Zürich 6; 3. Leverkusen 6; 4. Sparta Praga 4; 5. Toulouse 0. Grupa F: Braga – Steaua Roşie Belgrad, Bayern München – Aris Salonic. Bolton stă. Clasament: 1. Bolton 6 puncte; 2. Aris Salonic 5; 3. Bayern München 5; 4. Braga 3; 5. Steaua Roşie Belgrad 0. Grupa G: Getafe – Anderlecht, Hapoel Tel – Aviv – Aalborg. Tottenham stă. Clasament: 1. Tottenham 7 puncte; 2. Getafe 6; 3. Anderlecht 5; 4. Hapoel Tel – Aviv 3; 5. Aalborg 1. Grupa H: Panionios – Bordeaux, Galatasaray – Austria Viena. Helsinborg stă. Clasament: 1. Bordeaux 9 puncte; 2. Helsingborg 7; 3. Panionios 4; 4. Galatasaray 3; 5. Austria Viena 0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS