27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM cheamă craiovenii la meciuri

SCM cheamă craiovenii la meciuri

Sport Club Municipal Craiova a organizat ieri prima conferinţă de presă, la aproape o jumătate de an de la înfiinţare. Au fost prezenţi directorul Nicu Stoian, secretarul Ion Constantinescu şi antrenorii Dan Pascu, Adrian Cotoranu (volei masculin şi feminin), Paul Nicolae, Liviu Manea (baschet masculin şi feminin), singurul absent fiind Gheorghe Sbora (handbal feminin). Nicu Stoian a vorbit despre obiectivele echipelor: „În linii mari, urmărim crearea unor loturi competitive şi clasări pe poziţii calificante în fazele superioare ale campionatului. Deocamdată suntem la început. Am numit antrenori de valoare, am făcut achiziţii şi sperăm că vom avea rezultate bune“.
Fostul voleibalist ştie cât de important este aportul publicului şi a spus că SCM va declanşa o campanie de popularizare a echipelor. „Vrem să fie sala plină la meciuri. Vom merge prin şcoli şi vom chema elevii la meciuri. Cei de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“, care sunt legitimaţi la CSS Universitatea, ar trebui să vină la sală să-şi încurajeze colegii“, a mai spus Stoian.
Singura echipă care poate încă din acest sezon să lupte cu şanse reale pentru promovarea în prima divizie este cea de baschet masculin, lucru recunoscut chiar de antrenorul principal Paul Nicolae: „Anul trecut ne-am clasat pe locul trei la turneul de promovare, în condiţiile în care primele două mergeau în Divizia A. Acum este normal să ne dorim mai mult. Au plecat doi jucători, dar au venit trei şi avem un nucleu bine închegat“. Toţi antrenorii prezenţi la conferinţă au spus că în ceea ce priveşte achiziţiile ar fi fost loc şi de mai bine şi că în pauza competiţională speră să mai vină câte doi-trei jucători mai experimentaţi.    

Baschetbalistele pot promova primele

Antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Manea, a dezvăluit că sunt şanse mari ca una dintre echipele din prima ligă să se retragă, iar locul să rămână vacant. „Există informaţia neoficială că echipa din Târgovişte se va retrage din lipsa banilor. Dacă am avea o echipă mai experimentată ne-am putea înscrie în Divizia A chiar din acest an. Dar eu am în echipă numai junioare de la CSSU. Sunt ele valoroase, multe dintre ele la loturile naţionale, dar nu ar putea face faţă în Divizia A. Am avea nevoie de două-trei jucătoare cu experienţă“, a spus Manea.

Actele de la federaţii, din banii sponsorilor

Secretarul clubului, Ion Constantinescu, a spus că trebuie ca o echipă sau două să promoveze cât mai repede, pentru că Bănia a devenit al cincilea oraş din Oltenia din punct de vedere al performanţelor obţinute de sporturile de echipă. „Nu mai putem continua cu această perioadă de construire a echipelor. Trebuie să jucăm bine, să atragem sponsori, dar şi spectatorii. Recunosc că au venit câţiva oameni cu bani alături de noi, ei ne-au dat fonduri pentru transferuri şi actele de la federaţii, dar banii nu sunt suficienţi. Avem aproape 80 de sportivi, fiecare cu problemele lui, de cazare, cu şcoala, cu contractele“, a spus cel poreclit „Hamlet“. În ceea ce priveşte bugetul de la consiliul local, Nicu Stoian a spus că toate echipele primesc aceeaşi sumă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS