27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Toacsen, dezamăgit de Energia Pandurii

Sorin Toacsen, dezamăgit de Energia Pandurii

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu a avut o evoluţie dezamăgitoare la turneul de la Oradea, în ciuda locului trei ocupat la finalul competiţiei, reuşind să devanseze gruparea de liga secundă Universitatea Cluj şi echipa fostului antrenor al „pandurilor“, Petre Avramescu, Minaur Baia Mare. Elevii lui Sorin Toacsen au obţinut succese în faţa celor mai slabe echipe ale turneului, 34-33 cu Universitatea Cluj şi 33-26 cu Minaur Baia Mare, băimărenii prezentându-se cu rezervele din cauza numeroaselor accidentări din lot. Oltenii au fost surclasaţi atât de nou-promovata în Liga Naţională, CSM Oradea, scor 25-37, cât şi de formaţia maghiară KSE Debrecen, scor 26-40, punându-se la îndoială valoarea lotului pe care antrenorul Sorin Toacsen îl are la dispoziţie.
Tehnicianul pune prestaţia slabă a jucătorilor săi pe seama lipsei mentalităţii de învingător, însă această scuză s-a vehiculat la Energia Pandurii şi în mandatele lui Liviu Andrieş, Vlad Caba sau Mircea Paşek.
„Am avut o deziluzie totală pentru că am văzut o echipă de nerecunoscut după turneul de la Târgu Jiu. Sper să-şi revină şi să fie mai mult decât o lecţie ceea ce s-a întâmplat aici. O echipă se vede şi în momentele grele, nu numai în cele uşoare sau numai la bine, ceea ce nu s-a întâmplat cu noi la turneul de aici, de la Oradea. Probabil a fost vorba de prea multă încredere în ei sau, poate, acel meci cu Dinamo ne-a determinat să revenim la vechea meteahnă a acestei echipe. În loc să fie o creştere, cum era normal, a fost o regresie totală. Nu aş zice că mai sunt multe de pus la punct, dar problema e mentalitatea. Echipa s-a comportat la fel şi asta înseamnă că nu am progresat“, a concluzionat antrenorul Sorin Toacsen, după turneul de la Oradea.

„Pandurii“, candidaţi la retrogradare

Victoria la unsprezece goluri diferenţă în faţa lui Dinamo Bucureşti, la turneul de la Târgu Jiu, a supralicitat nejustificat valoarea echipei lui Toacsen, turneul de la Oradea dovedind că succesul istoric în faţa „câinilor roşii“ a fost un simplu accident. Toacsen este conştient că echipa sa, cu această mentalitate, va fi în noul sezon, care debutează pe 15 septembrie, o candidată la retrogradare.
„În afară de partida cu Dinamo, pe care aş putea-o cataloga un accident, valoarea echipei ar fi undeva între locurile 7-14 din campionat“, a spus Toacsen. Totuşi, gorjenii nu au putut conta la Oradea pe nici unul dintre pivoţi, atât Costea, cât şi Mrakic fiind accidentaţi, iar Cristescu şi Truică au acuzat şi ei probleme medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS